'Milliyetçiyim diyen herkes AK Parti'ye destek vermeli'

'Milliyetçiyim diyen herkes AK Parti'ye destek vermeli'
Verda Yiğit neden AK Parti’ye geçtiğini Sarıyer Manşet'e anlattı.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti’ye geçen MHP eski İlçe Başkanı Verda Yiğit, “Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Vatanını ve bayrağını seven kim varsa bu dönem AK Parti’ye destek vermelidir” dedi.

 
Geçtiğimiz aylarda MHP’den AK Parti’ye geçen Verda Yiğit, AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu. Sarıyer siyasetinin önemli kadın siyasetçilerinden biri olarak bilinen Yiğit’in transferi çok konuşulmuştu. Yiğit neden MHP’den AK Parti’ye geçtiğini anlatarak, milliyetçi kesimin Sarıyer’deki durumunu Sarıyer Manşet’e değerlendirdi.
 
MHP’de 2 yıldan fazla ilçe başkanlığı yaptınız. AK Parti’ye geçme nedeniniz neydi?
Ben MHP’den istifa edeli 1,5 yıl oldu. Ben doğruya doğru diyen bir siyasetten yanayım. Doğru bir şey yapılırsa her zaman onunla olmalıyız. Muhalefet yapmış olmak için doğru bir şeye de yanlış diyemem. Ben çözüm süreci içerisinde Sayın Başbakanın çok doğru yaklaşımlar sergilediğini ve bir sonuca vardığını, 1 yılı aşkın süredir de bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması benim AK Parti’de yer almamın en önemli sebebi oldu. MHP çözüm konusunda bir siyaset üretemedi, hiçbir katkı sağlayamadı. Milliyetçi birisi olarak MHP’den beklediğim şey bu sorunu ortak olarak çözmemiz gerektiğiydi. Gezi Parkı olaylarında da ülkenin üzerinde oynanmak istenen oyun çok açık ve net. Sol ve sağ kesim yaratmak, yine onları çarpıştırma çabaları beni çok rahatsız ediyor. Ülkeyi tekrar bu çatışma ortamına çekmek dış güçlerin tasarladığı bir plan. Biz bu oyuna gelmeyelim, Başbakanımıza sahip çıkalım. Milli iradeye kimsenin karşı çıkmaması lazım. Bu süreçlerden sonra aktif olarak bu ailenin içerisinde yer alıp hizmet etmek istedim.
 
Milliyetçi kimliğiniz var, herkes sizi böyle biliyor.  AK Parti’nin milliyetçiliği daha mı iyi temsil ettiğini düşünüyorsunuz?
Kesinlikle, AK Parti daha iyi temsil ediyor. Milliyetçilik asla bir ırka dayalı olmamalı. Vatanını seven herkes milliyetçidir. Biz çözüm süreciyle herkesin bu vatanda, bu bayrak altında özgürce fikirlerini söyleyebilmesini sağladık. Bundan daha güzel bir milliyetçilik olabilir mi? Herkes birbirine saygı duyacak ve kabullenecek. Bu yüzden AK Parti bu ülkedeki tüm değerleri en güzel şekilde temsil eden bir partidir.
 
verdaic1.jpg

Sizce Sarıyer’deki milliyetçi tabandan AK Parti’ye kayma var mı?
Çok ciddi derecede bu kayma söz konusu. Ben bunu bizzat yaşayarak görüyorum. Herkesten destek aldım ve sonuna kadar da bizimle beraber hareket ediyorlar. Milliyetçi taban gündemde yaşanan gelişmelerde MHP’nin şuan ki duruşundan çok rahatsız. Özellikle Sarıyer’de, CHP insanları çok kutuplaştırdı. Milliyetçi çok sayıdaki arkadaşımız bu dönem fişlendiğinden dolayı işten atıldı. İtilip, kakıldılar, ideolojileri nedeniyle insanların ekmekleriyle oynandı. Bu yüzden AK Parti’nin kazanmasını istiyorlar ve Sedat Özsoy’u destekliyorlar. 

Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor? 
Çok güzel gidiyor. Vatandaşlarımız bizi çok güzel karşılıyorlar. 5 yıl boyunca hiçbir hizmet üretemeyen CHP’li belediyeden bıkmışlar. Ve AK Partili belediye ile hizmeti özlediklerini söylüyorlar. Ayrıca AK Parti’nin Sarıyer ile ilgili çok ciddi projeleri var. En önemlisi de mülkiyet konusunda gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz çözümler. Yerinde kentsel dönüşüm insanların beklentilerine çözüm noktasında bir karşılığı var. Seçmenler çözüm istiyor ve çözüm noktasında da Sedat Özsoy’a destek veriyorlar. 

Mevcut belediye sizce neden başarılı olamadı? 
Hizmet etmek bir yetenek işidir. Verilen sözlerin tutulması çok önemlidir. Mesela mevcut belediye 3 ayda tapu sözü verdi ancak bu konuda kılını dahi kıpırdatmadı. Sadece rutin belediyecilik yaptı. Rutin işleri yaparken bile mahallelerde ideolojik davranmış. “Bu benden, bu değil” diyerek ideolojik noktada ayrımcılık yapılmış. Bunu ben söylemiyorum, gezdiğimiz mahallelerdeki vatandaşlarımız söylüyor. Belediye başkanı herkesin başkanı olmalı. Biz göreve geldiğimizde parti rozetimizi bir kenara bırakıp tüm Sarıyer’i kucaklayacağız.  

Partilerin listelerini nasıl değerlendirdiniz. Özellikle AK Parti’nin? 
Bu noktada AK Parti Sarıyer’de listelerini oluştururken özellikle demografik noktada çok büyük hassasiyet gösterdi. Karadeniz- Sivaslılara yani herkese yer verdi. Ben de bir Sivaslı olarak hemşerilerimden destek istiyorum. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 
Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına ve seçimle iktidara gelen AK Parti’ye bir milliyetçi olarak destek olmalıyız, güç vermeliyiz. Artık bu yerel seçim, genel seçim havasına dönmüştür. Ülkesini, bayrağını seven herkes AK Parti’ye destek vermelidir.

Bu haber toplam 8609 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT