Milli Eğitim'den uyuşturucu semineri

Milli Eğitim'den uyuşturucu semineri
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu “Hayata Bağlanmak Elinizde” başlıklı seminer Sarıyer'de gerçekleşti.
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’nun bağımlılıkla mücadele kapsamında hazırlamış olduğu “Hayata Bağlanmak Elinizde” başlıklı seminer Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Açılışını Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin’in yaptığı seminerde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Sarıyer Çocuk Büro Amiri, Sarıyer Yeşilay Şubesi Kurucu Heyeti ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da hazır bulundu. 
 
Tüm kurumlar işbirliği içinde hareket etmeli
Bağımlılıkla mücadelenin topyekûn bir mücadele olduğunu ifade eden Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin, devletin tüm birimlerinin bu konuda işbirliği içinde çalışmasının önemine değindi ve çalışmaların ilçe çapında devam edeceğini vurguladı.
 
sariyer_milli_egitim_muduru.jpg
Okullarda herkes mücadeleye katılacak 
Çalışmaların bir sonraki adımının rehber öğretmenlerin eğitimi ve okullarda bağımlılıkla mücadele çalışmalarının fiilen başlaması olduğunu duyuran İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, başta okul müdürleri olmak üzere tüm eğitim personelinin ellerini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
 
Eylem planı hazırlandı
Sarıyer Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Meltem Ceylan ise konuşmasında, ilçedeki tüm okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere bir eylem planı oluşturulduğunu, her okuldan müdür, müdür yardımcısı, rehber öğretmen, biyoloji ve fen bilgisi öğretmenlerinden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu, bu komisyonun yıl boyunca okullarda madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili çalışmaları yürüteceğini ifade etti.
Komisyon üyelerinin ilk eğitimi kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden Derya Akyılmaz ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Caner Demir’in sunum yaptığı seminer sonunda okullarda öğrenci, veli ve öğretmene yönelik uygulanacak etkinlik ve videoların bulunduğu CD ve kitapçıklar dağıtıldı.
 

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT