Milletvekilliği için hangi partiden kimin ismi konuşuluyor?

Milletvekilliği için hangi partiden kimin ismi konuşuluyor?
14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi kulisler iyice hareketlendi.

Milletvekilliği hayali kuranlar bir yandan kamu ve bulundukları görevlerden istifa ederken, birçoğu da listelerde yer almak için Ankara’ya adeta kamp kurdu. Siyasi partilerin genel merkezlerinde etkili isimlere ulaşmaya çalışan siyasetçiler parti içindeki rakiplerine karşı büyük mücadele veriyor. Genel merkezlerde ise işler eskisi gibi kolay görünmüyor. Özelikle ittifaklarla daha çok milletvekili çıkartmak isteyen partiler bölge bölge hangi adayla daha çok oy alırımın hesabını yapıyor.

Durum böyleyken Sarıyer’de ismi öne çıkan adaylar kimler?

CHP’de İstanbul 2. Bölgede birçok ismin değişeceği konuşuluyor. Performansı ile dikkat çeken aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi de olan Gökan Zeybek, Yunus Emre, Sezgin Tanrıkulu ve Yüksel Mansur Kılıç’ın yeniden listede yer almasına kesin gözle bakılırken, birçok ismin de değişeceği belirtiliyor. Aday Adaylığı için CHP İstanbul il sekreterliğinden istifa eden Oğuz Kemal Yakar’ın da ismi öne çıkıyor. Sarıyerli Dr. Cengiz Alp’in de zemin yokladığı kulislerde konuşuluyor.

AK Parti’de de İstanbul 2. Bölgede listenin büyük oranda değişeceği belirtiliyor. Aday adayı olmak için kulis yapan çok sayıda isim var.

İYİ Parti’de ise milletvekilliği için İBB Meclisi’nden istifa eden Vedat Taylan Yıldız’ın listeye girmesine kesin gözle bakılırken, Sarıyer’in eski İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı’nın da aday olmak için uğraştığı öğrenildi.

Bu haber toplam 3674 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT