Milletvekili seçilemeyen Sarıgül pes etmiyor

Milletvekili seçilemeyen Sarıgül pes etmiyor
Herkes bundan sonra ne yapacağını merak ederken Sarıgül, olası bir erken seçim için harekete geçti.

Ön seçimde istediği sonucu alamadığı için listede kendisine anca 9. sırada yer bulan Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekili seçilemedi. Herkes bundan sonra ne yapacağını merak ederken Sarıgül, olası bir erken seçim için harekete geçti. CHP kulislerine göre; Sarıgül bu kez ön seçimden seçilebilecek sıralara yerleşmek için kendisine yakın bazı ilçe başkanlarına ve TDH’lılara, CHP’ye bol bol üye yapmalarını istediği ve bu konuda çalışmalara başladığı iddia edildi.  

Önseçimde hüsrana uğramıştı
CHP’de yapılan önseçimde Mustafa Sarıgül 5. sırada yer almış ve kontenjan dağılımından sonra 9. sırada yer almıştı. Sarıgül önseçimden sonra gittiği ilçe ziyaretlerinde sırasından memnun olmadığını ifade ederek, Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndaki konuşmasında “Bunun hesabını soracağım” demişti.

Sarıgül neden seçilemedi?
CHP kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor. Sarıgül’e karşı olan ve içlerinde CHP’lilerin de bulunduğu gruplar Mustafa Sarıgül’ün aleyhinde çalıştı. Bıçak sırtı sayılabilecek bir yerden aday gösterilen Sarıgül’ün Meclis’e gitmesini istemeyen CHP’liler bile oy vermeyeceğini söylemeye başladı.  

Geçen yıl yerel seçimler sırasında AK Parti karşıtı olan gruplar CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ü sevmese de oy vermişti. Ancak aynı gruplar bu kez HDP’yi destekledi ve sosyal medyada Sarıgül karşıtı CHP’lilere de seslenerek ‘Bir taşla iki kuş’  (Hem Sarıgül Meclis dışında kalsın hem de HDP barajı geçsin) kampanyası yürüttü.

Ve bu kampanya etkili oldu. Birçok CHP’li, bölgede CHP yerine HDP’ye oy verdi. CHP bölgede istediği oyu alamadı. HDP de barajı geçince Sarıgül Meclis dışında kaldı. Yani ‘Bir taşla iki kuş’ vurulmuş oldu.

 

Bu haber toplam 4618 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum