Milletvekili adayı Himmet ÇAKIR iddialı 

Milletvekili adayı Himmet ÇAKIR iddialı 

Himmet ÇAKIR, 24 Haziran 2018’de yapılacak milletvekili seçimleri için İstanbul 2. Bölge’de bağımsız olarak adaylığını açıklayıp, kendisinin bundan sonra Türk siyasetinde aktif bir figür olmak istediğini ifade etti.

Himmet ÇAKIR adaylığı sonrasında yaptığı açıklamada birçok soruya net yanıtlar verdi. “Biz Türkler zor zamanlarda sahaya inmeyi severiz. Ne zaman sıkışsak ülkemiz, milletimiz, onurumuz söz konusu olsa en ufağından en büyüğüne herkes elinden geleni sonuna kadar yapar.” dedi.

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çakır, “Bu aziz milletin geçmişinde ne 15 yaşında vatan savunurken şehit olmuş aslanlar varken bizim Milletvekilliği için aday olmamız bizim için büyük aziz milletimiz için küçük bir hamledir. Lakin ülkenin içinde bulunduğu politik, sosyal ve finansal krizler benimde her Türk evladı gibi canıma yetmiş ve bu sebeple elimden geldiğince bende üstüme düşeni yapmak için yola çıktım ve bu günden sonra Allah ömür verdikçe Türk siyasetinin ilerici ve gelişimci düşünen bir bireyi olacağım” dedi.

himmet-ic1.jpg

Neden bağımsız aday olduğu ile ilgili ise Çakır şunları söyledi: “Adaylık sürecine karar vermeden önce bazı partilerle görüşmüş ön teklifler almış olsam da ben halk kadar bağımsız, halk kadar özgür cümleler kurabilmek adına adaylığımı bağımsızlıktan yana kullandım. Asıl yetiştiğim yer Kocaeli ilinin Gebze ilçesidir. Burada uzun yıllar esnaflık yapmamdan ve aile köklerim sebebi ile büyük bir oy potansiyelim vardır. Ancak vatan sevgisinden siyasetinden ve halka hizmetinden gram şüphem olmayan kıymetli abilerimin oylarını bölmemek için şuanda ikamet ettiğim ve işletmecilik yaptığım İstanbul Şişli yani 2. Bölge’den bağımsız aday oldum. Ben bir KOBİ’yim, esnafım ama doğuştan değil. 7 sene profesyonel işçilik yaptım ve 10 senedir de işletmecilik yapıyorum. Kısacası iki tarafında sorunlarını yaşayarak tecrübe etmiş kulaktan dolma dost sohbetinde işitme değil direk yaşamış biriyim. Bilmediğiniz, yaşamadığınız sorunlara çözüm bulamazsınız, canınız yanmamışsa, avazınız çıktığı kadar haykıramazsınız. Ben emekçinin hakkı, işverenin sorunları için milletin gönlüne, Türkiye’min Millet Meclisine talip oldum.”

Himmet Çakır kimdir?

30 Mart 1981 İstanbul doğumlu.
Aslen Rize ili Çayeli ilçesi nüfusuna kayıtlı. Çakıroğlu sülalesinden Çakır ailesi ferdi.
Kendi isteği ile Şırnak Gabar Dağı mevkiinde 2002 yılında tamamladı.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kocaeli Gebze ilçesinde aldı.
Yüksek Öğrenimine Karadeniz Teknik Üniversitesi makine bölümünde başladı.
Ancak 2009 yılındaki deprem ve akabinde gelişen olaylar nedeni ile yarıda bırakarak İstanbul'a dönmek zorunda kaldı.

himmet-ic2.jpg

İş hayatını ise Himmet Çakır şöyle anlatıyor;

Krizler ile başlayan bir yolculuk benim için. 2001 krizi sürerken askerden gelip iş bulmanın, çalışmanın çok zor olduğu bir dönemde çalışma hayatına başladım. Yıllarca otomobil sektörü, savunma sanayi, ulusal ve uluslararası birçok projede yer aldım. Birçok dünya milleti ile çalıştım. Alman, Amerikan, İtalyan, Fransız, Japon gibi ve bu süreç ilerici düşünme yeteneğime büyük katkı sağladı. Köklü ve kendi işi olan bir aileden geldiğim için aslında iş hayatım okul hayatından bile önce başlayıp, bir arada gitti. 2007 yılında hiç bir destek almadan kendi kazanımlarım olan öz sermayem ile ilk işletmemi gıda sektöründe kurdum. 2008 yılında 2. işletmemi tekstil sektöründe açtım bu esnada global kriz başladı ve herkes gibi beni de etkiledi. Çok zor ve çalkantılı zamanlar geçirdik. 2011 yılı geldiğinde güvenlik sektöründe toptan satış ve uygulama üzerine Türkiye'nin lideri olması için Mucize Güvenlik A.Ş‘yi kurdum. Ekibim ve çok kıymetli dostlarım olan müşterilerim sayesinde çok iyi ilerlemeler kaydettik. 2016 yılında Miracle Dış Ticaret A.Ş. ile kendi ithalatlarımızı yapmaya başladık. Ticarete girerken ilk hedefim daha çok insana ulaşmak, daha çok insana dokunmak, hikâyelerini almak kendi hikâyemi vermekti. Bu gün geldiğimiz seviyede binlerce bayimiz ile tamda bu noktadayız. Küçük ticaretlere bile büyük dostluklar sığdırıyoruz. Ben hayal ettim, yılmadan çalıştım, inandım ve benim gibi inananlar bulunca MUCİZEM gerçek oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bu haber toplam 5589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT