'Milletin partisi olduğu için AK Parti'ye geçtim'

'Milletin partisi olduğu için AK Parti'ye geçtim'
AK Parti’ye geçen eski MHP İlçe Başkanı Verda Yiğit’ten çarpıcı açıklamalar..
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu tarafından parti rozeti takılan eski MHP İlçe Başkanı Verda Yiğit, AK Parti’ye geçişiyle ilgili Sarıyer Manşet'e konuştu. Yiğit, “AK Parti’nin Sarıyer’e kazandırdığı önemli hizmetleri gördüm. Siyaseti belli bir zümre için değil, millet için, hizmet için yaptığını gördüm.  Şöyle etrafınıza bakın AK Parti ülkemize de İstanbul’a da Sarıyer’e de çok güzel hizmetler kazandırıyor. Tüm bunlar hassasiyetlerimle örtüştüğü için AK Parti’ye geçmeye karar verdim. Tabi, geçişimizde İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir’in çok etkisi oldu” dedi. 

AK Partiye geçiş nedenlerinizi söyleyebilir misiniz?
Ben MHP'de 5 yıldır aktif siyaset ile uğraştım. Siyasete girerken, bu millete bilgi ve birikimlerimi aktarıp hizmet vermek amacından sapmamak, kısır çekişmeler içine girip, siyaseti şahsi emellere alet edenlere uymamak adına kendi kendime bir söz verdim. Tarih alanında akademik kariyer yapmış biri olarak bu milletin bu günlere gelene kadar ne badireler atlattığını çok iyi bilen biri olarak toplumun oluşturduğu kurumların tarihi geçmişlerine sırt çevirmesinin ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını çok iyi biliyorum. Ve hizmet noktasında bu hassasiyetlerimin AK Parti tarafından karşılandığı kanısındayım. O yüzden millet merkezli siyaset amacıyla hizmet veren AK Parti’nin saflarında siyaset yapmayı kendime daha uygun buldum.

verdayigit2.jpg
 
Hassasiyetlerinizi biraz daha açar mısınız?
Millet odaklı siyasetin devlet odaklı siyasetin üstünde olması, biraz daha açacak olursak devletin kutsallaştırıldığı kadar için de yaşayan Milleti'nde kutsallaştırıldığı bir siyasi hassasiyete sahibim. Günümüze kadar tarihimizde Muhafazakâr ve samimi Türk Milletinin yıllarca sadece devlete kurban edilecek kalabalık olması algısından duyduğum rahatsızlık da benim hassasiyetim arasında. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı secimi cumhurun kendi başkanını seçmesi acısından tarihimizde bir ilk olacak bu süreçte bu hassasiyetlere sahip bir kişinin bunu engelleme çalışmalarına karsı en büyük mücadeleyi vermesi gerekliliğine inanan biriyim. O yüzden AK Parti saflarında inandığımız yolda yürüyeceğiz.

Cumhurbaşkanını parlamento seçerken halk iradesi yansımıyor muydu?
Sizce Necdet Sezer'i cumhurbaşkanı olmadan kaç kişi tanıyordu? Seçkinlerin bir isim üstünde uzlaşması cumhuru yok sayıp basına getirmesine karşıyım ben.

verda2.jpg

AK Parti’ye geçisiniz de yan etkenler nelerdir?
Ergenekon davası kapsamında bu milleti yıllarca yok sayıp milletin vergileriyle hayatını sürdüren paşaların milletin hassasiyetlerini nasıl oyuncak yaptığını gördük. Bu zihniyet hala hüküm sürmektedir bu mücadelede milletin temsilcisi AK Parti’nin yanında olma ihtiyacı hissettim. Bir önceki secimde Ankara'da harikalar yaratıp bu secimde Ankara belediye başkanlığını alabilecek Mansur Yavaş beyefendinin bir komutanın MHP’ ye katılması ile ilgili ile demokratik düşüncesini belirtmesi sonucu basına gelenleri görünce askeri vesayet ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu tekrar anladım.
 
Sarıyer ile ilgili etkenler neydi?
AK Parti’nin son 5 yılda Sarıyer’e kazandırdığı çok ciddi hizmetler var. Metro, tünel, marinalar, 3. Köprü, okullar, 3 tane hastahanenin temelleri atıldı ve inşaatları hızla yükseliyor. AK Parti’nin Sarıyer’e olan katkılarına baktım. Bilindiği gibi bizim dünya görüşümüz ile Sarıyer CHP nin dünya görüşü çok farklı Sarıyer’in büyümesi sonucu önemi iyice artan, Sarıyer'in siyasi çekişmeler sonucunda dünya görüşüm ile ters düşen CHP’nin elinde olmamasını, Sarıyer’ i sağ görüşün hizmetine geri getirmek için birleşme çatısı olarak AK Parti’ye geçtim. Sağ kesime karsı CHP zihniyeti BDP ile ittifak yapmayı düşünürken sağ seçmenin şahsi çıkarlarını ikinci plana atıp tek vücut olması gerekir. Mustafa Sarıgül'ün oylarını sırrı Süreyya Önder'in bölebileceği ihtimali CHP'nin oy tabanının bizden ne kadar farklı olduğunun açık göstergesi.
 
Sol gruplar Sarıyer’de can buldu
Ayrıca sağ görüşlü biri olarak yıllardır marjinal sol gruplara karşı mücadele verdik. Şuanda son 5 yılda CHP’li belediye ile birlikte bu sol grupların Sarıyer’de can bulduğunu görüyorum. Bu yüzden de Sarıyer’in sağ görüşlü bir belediye tarafından yönetilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.  

AK Parti’ye geçişinizde İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in etkisi oldu mu?
Tabii ki, geçişimizde İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Özdemir beyin de çok etkisi oldu. Sarıyer için, ülkemiz için hizmet etmeye inanmış birisi. Sayın ilçe başkanımızın olumlu yaklaşımları, tüm kesimlere olan kucaklayıcı tavrı da geçişimizde çok katkısı var.

verdayigit1.jpg
 
Ak Parti içinde sizi nerede göreceğiz?
Bilgi birikimimi en iyi paylaşabileceğim alanda hizmete talibim. Önemli olan sağ seçmenin Sarıyer'de amacına Muaffak olması bunun için varımızı yoğumuzu ortaya koyup milletini seven milliyetçi olduğumuzu göstereceğiz.
 

Bu haber toplam 8437 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum