"Milletin iradesinin yok saymak çok büyük bir hatadır "

"Milletin iradesinin yok saymak çok büyük bir hatadır "
Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşanan binada incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili konuştu.

Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşanan binada incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin "Kayyum operasyonlarında gözler İstanbul’da mı?” sorusuna sert yanıt verdi: "Kimin gözü çevrilmiş buraya? Öyle İstanbul'a göz dönmüş, falan filan, herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Milletin iradesinin yok saymak çok büyük bir hatadır.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, bir gazetecinin üç büyükşehirde belediye başkanlarının görevden alınmasını hatırlatarak, "Kayyum operasyonlarında gözler İstanbul'da mı?" sorusunu yanıtladı.

İmamoğlu: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasını ve yerlerine valilerin atanmasını eleştiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Kimin gözü çevrilmiş buraya? Böyle bir mantıkta demokrasinin teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak öyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri zaten kaybediyorlar. Milletin iradesinin yok saymak çok büyük bir hatadır. Diyarbakır, Mardin ve Van'da bir suç varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsanız. Kayyum atayarak, böyle ucu bucağı olmayan bir sürece bağlamazsınız. Bu sefer insanlar milli iradeye dönük güveni kaybederler, o zaman başka bir ortam yaratırsınız. Çok üzücü, şiddetle kınıyorum. Karşısındayım. Eğer insanların bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar, işlem yaparsınız. Ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz, olmayacaktır da. Umarım bu yanlıştan dönerler. Umarım tekrar seçilen belediye başkanları tekrar görevlerine dönerler. Öyle İstanbul'a göz dönmüş, falan filan, herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz."

Bu haber toplam 7393 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT