MHP'li Akkuş'tan Şükrü Genç'e ağır eleştiriler

MHP'li Akkuş'tan Şükrü Genç'e ağır eleştiriler
MHP'li Meclis Üyesi Erol Akkuş, Sarıyer Belediyesi’nin halkı ve kendilerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.
230 Milyon TL’lik borca karşılık ne yaptınız?
.
10 TL’lik yemeği 769TL nasıl ödediniz?
.
Hizmet binası ve nikâh salonu ne oldu?
 
MHP Sarıyer meclis grubu adına mecliste performans bütçe görüşmelerinde konuşan Meclis Üyesi Erol Akkuş, Sarıyer Belediyesi’nin halkı ve kendilerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, “Belediyenin borcunun 230 trilyona ulaşmasına rağmen Sarıyer’e hiçbir yatırım yapılmamıştır” dedi. Akkuş, Sarıyer Belediyesi’nin 10 TL’lik yemeği 769 TL’ye fatura ederek usulsüzlükler yaptığını da söyledi.
 
Konuşmasında Sarıyer Belediyesi’ne ağır eleştirilerle yüklenen Akkuş, “230 trilyona yaklaşan borcumuzu nasıl ve kaç yılda kapatacağız? Burada sanki farklı düşünceler var. Biz MHP olarak ilk yıl avans vermiştik, ikinci yıl daha iyi olacağız demiştiniz ama yine olmadı. Fakat şunu da anladık ki 2013’te 225 milyon TL olan bütçemizi borçlanarak ek bütçe yapmamıza rağmen hiçbir yatırım yapılmamıştır” dedi.

erolakkusic1.jpg
 
Usulsüzlükler olmasaydı, belediye binası ve nikâh salonu bitmişti
CHP’li Hayati Kaptanoğlu’nun imzaladığı denetim komisyonu raporundaki usulsüzlüklerden örnekler veren Akkuş, “Denetim komisyonunda daha önce açıklandığı üzere isnat edilen suçlarla ilgili usulsüzlükler yapıldığının göstergesidir bu rakamlar. Eğer böyle olmamış olsaydı şuanda belediye binamız yapılmış, nikâh dairemiz bitmiş, birçok semt evinin prefabrik olarak değil kalıcı yapı olarak halkımızın hizmetinde olurdu” dedi.
 
10 TL’lik yemeğe 769 TL ödenmiş 
Belediyenin 2013 yılı bütçesinin çok hor kullanıldığını vurgulayan Akkuş, “Bu konuda 2 adet örnek vermek istiyorum. Özel kalem müdürlüğünün ramazan iftarlarında Emlakçılar Odası'na verilen iftar yemeğinde, oda başkanının beyanatına göre iftar yemeğinde 40-50 kişi civarında kişi bulunduğu söylenmiştir. Söz konusu yemeğin belediyeye kesilen faturası ise 30 bin 780 lira olarak kesilmiş. Bunu kişi başına böldüğümüzde 769 lira 50 kuruşa tekabül ediyor. Bu yemeklerin gerçek bedelinin kişi başı maksimum 10 TL olduğunu düşünüyoruz. İkinci olarak da, araç kiralamada ortalama aylık 800 veya 1000 TL kira bedeli olan araçların 2700 TL ile 4000 TL arasında kiralandığı gözükmektedir. Hal böyle iken belediye bütçesinde daha fazla bir şey konuşmanın gerek olmadığı gözükmektedir” dedi.

Sarıyer’i hayal kırıklığına uğrattınız
Sarıyer için düşündükleri bütün iyi niyetlerinin suiistimal edildiğini belirten Akkuş, “Büyük umutlarla beklediğimiz ve desteklediğimiz belediye hizmet binasının 4,5 yıl geçmesine rağmen halen daha temel halinde kalması Sarıyer halkını ve bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Görünen o ki bu belediyenin ömrü de bu binayı tamamlayamayacaktır. Geçen yıl 29 Ekim’de açılacağını lanse ettiğiniz nikâh salonu binası ile ilgili verdiğimiz önergede işin bitim tarihi 4 Ekim 2013 olarak açıklamıştınız, bugün 10 Ekim ve halen daha bina ile ilgili hiçbir gelişme yok. MHP grubu olarak performans bütçe oylamasına red oyu vereceğiz” dedi.

Bu haber toplam 5618 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum