MHP Sarıyer'den kongre açıklaması

MHP Sarıyer'den kongre açıklaması
MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, MHP'nin olağanüstü kurultayı ile ilgili basın açıklaması yaptı

 

Kongrenin 10 Temmuz 2016’da yapılacağını söyleyen Bilgiç, Sarıyer olarak her şartta koşulsuz bir şekilde Devlet Bahçe’linin yanında olduklarını belirtti.

İşte MHP’nin o açıklaması

ÜLKÜCÜ OLMAK ŞEREFTİR, LİDERİ SN. DEVLET BAHÇELİ’ dir.

Kıymetli dava arkadaşlarım, hareketimizin gencinden yaşlısına Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in mensupları, Sarıyer’imizin birbirinden değerli vatanına ve milletine yürekten bağlı sakinleri hepinizin malumudur ki; Partimize dışarıdan çeşitli yazılı ve görsel medya iletişim organları kullanılarak bu zaman kadar hiçbir organik bağımızın olmadığı yapıların destekleri ile başlatılmış olan 1 Kasım 2015 erken genel seçimlerin ertesinde amacı ve menşei tamamen gün yüzüne çıkan hareketimizi tasarımlamaya yönelik 7 aydır sürmekte olan bir siyasi süreci hep birlikte yaşamaktayız.

Bizler Türkiye’nin en köklü siyasi kuruluşlarından olan Milliyetçi Hareketin mensupları olarak adımızdan da belli olduğu üzere Türk Milliyetçileri olarak Cumhuriyetin ön sözünü yazmış bir fikrin temsil edildiği bir hareketiz. Ülkemizin geçmiş zamanlara nazaran daha planlı şekilde bölünmesine yönelik yapılan ihanet ve teröre karşı, Silahlı kuvvetlerimiz canla başla bölücülere ve onların hain emellerine karşı amansız ve can siparane bir mücadele vermekte iken bizde bu haklı ve onurlu mücadeleyi parti olarak her şart ve zeminde destekledik ve destekleyeceğiz.

Her gün onlarca şehit verdiğimiz evlatlarımızın öksüz ve yetim kaldığı bu süreçte Türk milliyetçilerinin milletimizin huzuru, devletimizin bekası adına daha güçlü taraf olmasını engellemek sureti ile partimizde içe dönük bir kurultay tartışması yaşanmaktadır. Esasen partimiz 7 aydır süre gelen kamuoyunu da fazlasıyla meşgul eden tüzük kurultayı ve seçimli kongre süreci demokrasinin gereği bir durum olmanın çok ötesine geçmiş milletimize karşı bir algı yönetimi şeklini almıştır. Şöyle ki Bu sürecin başladığı 1 Kasım tarihinde mevcut iktidarın almış olduğu en yüksek oy oranını alan sözde Milli irade denildiği halde yok sayılarak seçilmiş başbakan ve kabinesine baskı uygulanarak, istem dışı değiştirme yoluna gidilmiş bununla birlikte seçimlerde birinci oy oranına sahip partinin neredeyse baştan sona tüm icra kuralları yeniden değiştirilmiştir.  Ve bunların hepsi partimizin kurultay süreci gündemde tutulmak kaydı ile milletimizden saklanarak iktidarın kamuoyu tarafından tartışılmasına dahi fırsat verilmeksizin gerçekleştirilmiştir.

Her türlü dokunulmazlık zırhını kaldırmayı vaat edenler, bu vaadi resmi olarak seçim beyannamelerine koyanlar, dokunulmazlığı yanlış emellerle kullananlara taraf olmuş ancak yine Milliyetçi Hareket Partimizin net ve doğru tutumu kaldırılması yönünde kullandığı oylarla dokunulmazlıklar kaldırılmış olup bu gündemi yeni anayasa değişikliğine ve yönetim değişikliğine vesile olacak referandumun önü kesilmiştir. Bu politikaları millet menfaatine uygun ve doğru şekilde uygulayan hareketimize yönelik yargı yolu ile hazırlanan kılıfa hukuki sebepler bahane edilerek bir kurultay yapma durumumuz oluşturulmuştur.

Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli 1 Kasım sonrası talep edilen kongre çağrısına 10 Ocak 2016 da Olağan kurultay kararı alarak cevap vermiş ancak bir tüzük değişikliği talebini reddetmesi sonrası konu mahkemeye taşınmıştır. Hukukun vereceği her türlü kararı beklenip uygulanacak sözü üzerine yargı kararı beklenirken, yargının tamda Sn. Devlet Bahçeli’nin TBMM Grup Toplantısında hareketimizin mevcut iktidara karşı başkanlık ve yarı başkanlık senaryolarının karşısında olacağını söylemesinin ardından Yargıtay’ın 24 Mayıs 2016 da verdiği kurultay kararına Genel Başkanımız uyarak Milliyetçi-Ülkücü camianın kendi içinde muhtemel tartışmalara ve kutuplaşmaya daha fazla sebebiyet vermemesini düşündüğünü beyan etmiş ve 10 Temmuz 2016 günü Türk milletinin huzurunda Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda seçimli olağanüstü kongre yapma kararı alarak 19 yıldır vermiş olduğu her sözü tuttuğu gibi Türk milletine ve ülkücü kamuoyuna karşı bir kez daha yerine getirmiştir.

Açık ve net ifade ediyorum ki; Dava adamlığını bırakarak sözde iktidar teneffüsüne çıkmak için zil çalanlar, her buldukları sofra da kaşık sallayanlar, ezilmek için parmak arası terlik giymiş fillerini besleyenler, gök kuşağının altından geçme iddiasıyla koşu bandın da antrenman yapanlar iyi bilmelidir ki Biz sıratı geçmek için bu dünyadan geçmeye hazırız, kendini ve kendinden olanı inkâr ederek dünsüzler sürüsüne katılmaya tevessül edenler, tazelenmek bundan sonra artık onlar için beyhude bir çaba olacaktır. 

Milliyetçi- Ülkücü Hareket için dökülen gözyaşını ve harcana emeği gurur ve şuurla taşıyan ülkü kervanları ihanet durakların da ne durur, ne diz vurur ne de bir defa bile soluklanır. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mücadele alanlarını kendisine yerleşim alanı gören mevsimlik kaçak göçmenler ne yaparsa yapsın hiçbir şekil ve suretle amaçlarına ulaşamayacaktır.  Bugün konuşanlar, liderimiz ve bu hareket sayesinde konum elde edenler, Ülkücülerin omuzuna basa basa yürüyenler esasen nazarımızda sadece bir hiçtir. Önlerine çağrı heyetini koyup gizlenmiş olanlar bu heyeti kendi amaçları doğrultusunda kullananlar, ekranlarda bu heyetin özde sorumluluk ve zorunluluklarını zırvalayanlar şunu aklınıza ister koyun ister sokun sizi de sizin kim olduğu belli ama akıbetleri belli olmayan heyetinizi tanımıyoruz.

Olağanüstü seçimli kongremizin Liderini ve MYK kararı gereği 10 Temmuz 2016 da yapılacağını beyan ediyor milletimize de hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Kongre takviminin uygulamaya girmesiyle birlikte biz Sarıyer’ de ülkücü iradeyi temsil eden delegeler ve ilçe başkanı olarak 47 yılı aşan şerefle dolu ülkücü maziye sahip, kurucu Genel Başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş den aldığı bayrağı, hareketimizi koruyarak ve siyasi zeminde kurumsal olarak büyüten,  mecliste ve iktidar da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin varoluşunu sağlayarak hareketin geleceğini güçlü ve güzel yarınlara hazırlamak sureti ile 19 yıldır bizleri hiç utandırmadan taşıyan Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Bey ile birlikte ve daima yanında olduğumuzu her şartta ve koşulda kendisine olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeden desteklerimizin sonuna kadar şahsından yana devam edeceğinin tüm dava arkadaşlarımıza, Milliyetçi Hareket Partili seçmenlerimize ve Sarıyer Kamuoyuna saygılarımla beyan ederim.  

İlçemizden olan tüm üst kurullar adına;
Ünsal BİLGİÇ / MHP Sarıyer İlçe Başkanı 

Bu haber toplam 4269 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT