MHP muhtarlarla buluştu FOTO GALERİ

MHP muhtarlarla buluştu FOTO GALERİ
Yerel seçimler öncesinde çalışmalarına hız veren MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Sarıyer’in muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın da katıldığı toplantıya MHP’li meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve muhtarlar neredeyse tam kadro katıldı. İlçe Başkanı Erdal Çoban yaptığı konuşmada Sarıyer’in sorunlarına değinerek bu sorunları MHP’nin çözebileceğini söyledi. Sarıyer’in yıllarca yanlış yönetildiğini belirten Başkan Çoban, “Sarıyer’de sadece yönetimi değil, yöntemi de değiştireceğiz” dedi.

MHP Meclis Üyesi Erol Akkuş partisinin belediye meclisindeki çalışmalarıyla ilgili bilgileri aktarırken, Osman Güloğlu ise mülkiyet sorunu üzerinde durdu. Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise, partisinin Sarıyer’deki gayretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. MHP’liler toplantıya gelen konuklarla yakından ilgilendi.

fotogaleri.jpg

Celal Adan muhtarlarla buluştu galerisi resim 18
 
Çoban; “Milletin menfaatleri için siyaset yapıyoruz”
Açılış konuşmasında MHP’nin sadece milletin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptığını vurgulayan, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, “Biz MHP mensupları olarak, genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin bizlere her toplantıda söylediği gibi ‘’Olmazsa olmazımız ilkeli ve dürüst siyaset’’ çizgimizden hiç sapmadan yalnızca milletimizin menfaatleri doğrultusunda siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Gerek genel, gerekse yerel siyasette hiç kimseyle kısır çatışmalar içinde olmadan, kimseyi kırmadan, gerilimden ve kavgadan uzak siyaset yapmanın mücadelesi içinde olduk, olmaya gayret ettik” dedi.

Celal Adan muhtarlarla buluştu galerisi resim 3
 
“Sarıyer’in sorunlarına çare aradık”
MHP Sarıyer Belediye Meclis grubunun da çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çoban, “Mecliste üç meclis üyemizle Sarıyer’in sorunlarını nasıl çözeriz, Sarıyer’e ne katabiliriz, Sarıyerliye nasıl yararlı oluruz diyerek mahalle mahalle dolaştık. Sorunları meclise taşıdık. Mecliste hiçbir siyasi partiyle polemiğe girmeden Sarıyer’in katma değerini yükseltmek için mücadele ettik. Her meclis toplantısında Sarıyer’in sorunlarıyla ilgili önergeler vererek Sarıyer’in sorunlarına çare aradık” diye konuştu. 

Sarıyer’in sorunlarını iyi biliyoruz
Partisinin Sarıyer’in sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Çoban, “Sorunları çözmek için çare olmak için önce sorunları bilmek lazım. İş sahası olmayan, yürüyecek kaldırımı olmayan İstanbul’un en uzun sahiline sahipken, denizcilik okulu olmayan, yanı başındaki doğal güzelliklerden hiçbir şekilde yararlanamayan, gün içerisinde Anadolu da bir kasaba gibi korkunç göç veren yani çalışan kesimiz. Sarıyer halkının %80'lik bir kısmı iş için sabah Sarıyer’i terk ediyor. Böyle bir gerçeğimiz var. Bu gerçek Sarıyer’i geri bırakan en büyük sorundur. Bu soruna kimse eğilmedi. Oysaki bu sorun Sarıyer de yaşayanların Sarıyer’e aidiyet ruhunu, duygusunu azaltıyor. Aidiyet duygusunun olmadığı bir ortamda birlik ve bütünlüğe sahip çıkma duygusunu açıklayamazsınız” dedi.
 
Sadece yönetimi değil, yöntemi de değiştireceğiz
Belediye yönetiminin siyasetten uzak bir şekilde davranması gerektiğinin belirten Başkan Çoban, “Siyasetten bir türlü arınamıyoruz. Bu bizim birlikteliğimize zarar veriyor. Burada en büyük görev sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Biz belediyeyi aldığımızda belediyenin hiçbir etkinliğinde parti rozetli, parti mensubu görmeyeceksiniz. Belediye başkanı siyasi kimliğini parti binasında bırakacak ve Sarıyerli kimliğiyle belediye başkanlığı yapacaktır. Yaptığı çalışmalarda yalnız ve yalnız milletin ve vicdanının sesini dinleyecek, Sarıyerlinin bir kuruşunun bile hesabını bilerek harcayacaktır. Sarıyer de sadece yönetimi değil, yöntemi değiştirmeye talibiz. Yaşanabilir sorunlarını çözmüş, yaşayanların aidiyet duygusunu mutlu ve huzurlu olduğu bir Sarıyer en büyük hayalimizdir. Biz bu hayali gerçekleştirmek için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Celal Adan muhtarlarla buluştu galerisi resim 11
 
Sarıuçak “MHP sayesinde muhtarlar destek alıyor”
Toplantıda söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, belediyenin kendilerine sağladığı imkânlarda MHP’nin etkisinin olduğunu belirtti. Sarıuçak, “Muhtarlara sağlanan imkânlar ile ilgili biz mecliste önerge verilmesini MHP’den rica ettik. Bizim böyle bir sıkıntımız var nasıl yardımcı olabilirsiniz, meclisten oy birliği ile geçmesini istiyoruz dedik. Osman Güloğlu bu önergeyi biz vereceğiz ve arkasında duracağız dedi. Muhtarlıklar şuanda yaşıyorsa, muhtarlar sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmışsa MHP grubunun o gün verdiği önerge sayesindedir. Şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
“Giresun Sarıyer’den fazla gelişti”
Sarıyer’in gelişmediğini ve gün geçtikçe geriye gittiğine değinen Muhtar Sarıuçak, “Sarıyer’de hiçbir parti diyemez ki bizim seçim kazanmamız çantada keklik diye. Kim projelerini en iyi şekilde geliştirirse kazanan o olacaktır. Maltepe, Kartal, Tuzla, Pendik’e gidin muazzam bir gelişme var şehircilik anlayışında. Sarıyer’imiz aynı kaldı ya hiçbir değişiklik olmadı. Giresun bile daha çok gelişti Sarıyer’den. Büyük bir üzüntüyle izliyoruz” dedi.

Celal Adan muhtarlarla buluştu galerisi resim 13
 
Erol Akkuş: “Sarıyer için 159 adet önerge verdik”
Meclis Üyesi Erol Akkuş ise MHP Meclis grubunun çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Akkuş, “Mecliste azız belki ama mahallelerimizde ne kadar sıkıntı var ise ilçe teşkilatımız koordinesiyle bize gelen tüm sıkıntıları meclise önerge olarak sunuyoruz. Bugüne kadar 159 adet sözlü ve yazılı önerge verdik. Gecekondu ve Mülkiyet Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda dönüşüm problemleri ile ilgili ayrıca çalışmalar yürütmekteyiz. Birisi yapmak üzerine birisi yapmamak üzerine kavga ediyor mecliste olan da Sarıyerli vatandaşımıza oluyor” dedi. Osman Güloğlu ise Sarıyer’in en önemli meselelerinden biri olan mülkiyet konusuna değindi.
 
Celal Adan, “Partimizin Sarıyer’deki çalışmalarından gurur duydum”
Son konuşmayı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise, “son zamanlarda katıldığım en değerli toplantı olarak nitelendiriyorum bugünkü etkinliğimizi. Meclis üyelerimizin hizmete yönelik ortaya koydukları çalışmalardan da büyük memnuniyet duydum. Darbeler kötülüktür, zalimliktir, arsızlıktır vicdansızlıktır. Darbelerden Türkiye zarar görmüştür ama en büyük zararı da MHP görmüştür. Ancak bugün bu doğruyla birlikte anayasamızda vazgeçilmez olan 3 maddemiz var. Ama bugün anayasayı değiştirelim derken o üç maddeyi değiştirecek bir tabloyu da ortaya koyuyorlar.400 yıl yönettik biz bu coğrafyayı. Suriye Nevşehir gibiydi, Şam Adana gibiydi. Cihan harbinde 3 tane Türkiye’yi kaybederek ülkemizi kurduk. MHP coğrafyamızı dikkate alarak temel değerleri ön plana çıkarır. Biz ne İran’ın, Suriye’nin işine karışmayalım dedik. Biz ağabeyiz, Osmanlı’yız, NATO ile işbirliği yaparak onlarla dövüşmeyelim, biz bu coğrafyanın barışına öncülük yapalım diyoruz” dedi.
 
Toplantının sonunda Celal Adan ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti.

Celal Adan muhtarlarla buluştu galerisi resim 20

Bu haber toplam 4818 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum