MHP Eczacıbaşı’nın peşini bırakmıyor!

MHP Eczacıbaşı’nın peşini bırakmıyor!
Sarıyer Belediyesi’nde Eczacıbaşı’nın plan tadilatıyla ilgili şaibeli iddialar son 5 yıla damgasını vururken, “okul ve cami yapılacak” diye mecliste olumlu oy veren MHP grubu işin peşini bırakmıyor.

Yaklaşık 100 milyon dolarlık rant sağlandığı iddiasıyla Sarıyer’de krize dönüşen Eczacıbaşı Grubu’nun Zekeriyaköy’deki Ormanada projesi yine belediye meclisinde gündeme oturdu. MHP’liler kendilerine verilen cami ve okul sözünün tutulmadığını söylenerek CHP’li Sarıyer Belediyesi’nden hesap sordular. 

MHP’ye verilen söz uçtu gitti

O dönem tartışmalı geçen toplantıda; CHP grubunun yarısı meclise katılmamış, AK Parti grubu ise belediyedeki şaibeli iddiaları gerekçe göstererek toplantıyı terk etmişti. Eczacıbaşı projesi MHP’li 3 meclis üyesinin “evet” oyu ile geçmişti. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “Eczacıbaşı buraya bir cami bir de okul yapacak” diyerek MHP’lileri ikna ettiği ortaya çıkmıştı. Projenin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti Ormanada Projesi neredeyse bitti ancak cami ve okul projesi henüz ortada yok. Durum böyle olunca seçime kısa süre kala MHP grubu kendi seçmeninden tepki almamak için harekete geçti. MHP İl Başkanı Abdurahman Başkan’ın da izlediği toplantıda Osman Güloğlu verdiği önergeyle CHP’li Sarıyer Belediyesi’nden hesap sordu. 


4 yıl geçti okul ve cami ortada yok!

MHP grubu adına önerge veren Osman Güloğlu, “3 yıl önce Eczacıbaşı ile ilgili yapılan plan tadilatından dolayı biz bir tane okul bir tane de cami yapılması şerhi koyarak maddeye evet diyeceğimizi söylemiştik. Görüyoruz ki cami de okul da yapılmamıştır. Bu saatten sonra bu işlere zamanın da yetmeyeceğini düşünüyorum. Bu verilen sözün neden yerine getirilmediğini, bu konuyla ilgili tekrar yeniden girişimlerde bulunulmasını talep ediyoruz. Meclis üyelerinden bir ekip kurularak bu konuyla ilgili hızlı bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Öte yandan Şükrü Genç bazı CHP’li meclis üyelerini de “Eczacıbaşı belediye binasının kaba inşaatının tamamını yapacak” diyerek ikna etmişti. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı belediye hizmet binasının temelinde de iki yıldır bir gelişme yaşanmadı ve temel çürümeye bırakıldı.
 
 
İşte Eczacıbaşı'na sağlanan rant
 
Eczacıbaşı dosyası da inceleniyor
 
Gökçek, Eczacıbaşı katliamını anlattı

 

Bu haber toplam 7785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum