Mertsen belgeyle açıkla

Mertsen belgeyle açıkla
AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta yine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yüklendi.

Genç’in engellendiği yönündeki sözlerine cevap veren Özbalta; “Projesi olmayan bir başkanın neyi engellenmiş olur? Sürekli kürsüden bunu söylüyor ve arazide bunu konuşuyor. Sen önce üretken ol senin önünü açmayan namerttir” dedi.

Özbalta Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Sarıyer Belediye Başkanı geldiğinden beri Sarıyer Belediyesi içi boş laçka bir belediye aldığını söylüyor. Unutmamak gerekir ki içi boş insanlar, odaları altınla dolu olan bir belediye de alsalar sene dolmadan için boşaltırlar, yeteneği olmayan insanlar enkaz edebiyatı yapmaktan bir şey yapamazlar.

Belediyeye geldiklerinde faiziyle birlikte 140 trilyon borç aldıklarını söyleyenler bunu önce belgelemeleri gerekir. Belgelemiyorlarsa yalancı ve müfteridirler. Bizler denetim sırasında belediyenin ne kadar borcu olduğunu tespit ettik. İmza altına aldık. Ve bunu mecliste okuduk. O zaman sesleri çıkmayanlar şimdi yalan haberlere yenilerini ekliyorlar. Onları o yıl itibari ile bunu ispat ve tespite davet ediyorum. Edemezler, çünkü öyle bir borç yok. Başkanın her zamanki hezeyanları devam ediyor. Maalesef böyle yalancıyı fıkralarda olduğu gibi, avcılar kahvesinde bile bulamazsın.

Bazı mekânların kiralama neticesinde 25 bin liradan 15 bin liraya düşürdüklerini söylüyorlar unutmamak gerekir ki. O zaman kiralanan binanın metre karesi ile şimdikini kıyaslamak gerekir. Yanı bula, bula bir bunu mu buldu sayın başkan?

Poligondaki Karadenizliler Vakfına ait bir spor kompleksini kiraladı sayın başkan belediye adına. Aradan bir seneden fazla bir zaman geçti. Her ay oraya 15 bin TL ödüyor ve geçen aylar da, da bunun parasını ödeyememiş oradaki bir görevli tahsilatı için belediyeye gelmiş. Şimdi bir yıldan beri boşuna para ödediğin yeri ne amaçlı kiralıyorsun? Meclisin bundan neden haberi yok?

Bir camiye tente almak için meclisten desinler diye karar çıkaran başkan bunu neden meclise sunmadı benim gibi diğer meclis üyeleri ve Sarıyer halkı bunu öğrenmek ister.

Bizi sürekli engelliyorsunuz diyor, mesela biz Sarıyer de meclis üyeleri olarak hangi projesini engellemişiz. Projesi olmayan bir başkanın neyi engellenmiş olur. Sürekli kürsüden bunu söylüyor ve arazide bunu konuşuyor. İnsanın ar damarı çatlar olanlar için. Sen önce üretken ol senin önünü açmayan namerttir.  
Şükrü Genç Şunu bilsin ki Ak Parti camiası namuslu ve şerefli bir kurumdur. Bizim şiarımız başbakanımız ve il başkanımızdır. Olmayan hezeyanları yapmayız. “Akşam yatağına öfkeyle girenler sabahlarında mutlu kalkamazlar” bu başkan böyle bir başkan. Biz küfür edildi diyor hakaret edildi diyor hezeyanın yalanın böylesi. İspat etsin çıkıp özür dileyeceğiz.

Siyası çıkarlar uğruna halka bile zarar verebilecek duruma gelmiştir. Düşünün şimdi. Bize mecliste sürekli söyle bir öneride bulunuyordu. “vakıf arazilerinin büyükşehir belediyesine vermek için uğraşıyorsunuz ama vatandaşlar bu arsalarını alırken zarar görecekler ve fazla fiyattan alacaklar “ diyordu bizde en az rayiç bedelden alacalarının söylüyorduk. Gerçekten de en az rayiç bedelden İBB fiyat verdi. Ama bizim bilmediğimiz Şükrü Genç’in bildiği ve düne kadar bize ve halka söylemediği bir gerçeği dün mecliste kustular.  Meğer arsa bedelleri belediye emlak rayiç bedelleri üzerinden alınıyormuş. Bunu bildikleri halde neden 87 liradan 250 liraya emlak rayiç bedellerini yükseltiler. En azından oranın bedellerini az tutabilirlerdi. Ama yapmadılar. Bunlar hain sırf buradan Ak Partiyi zor duruma sokmak için böyle bir yol izlemişler.

Hodri meydan, düşürsünler emlak bedellerini bizlerde büyük şehirden fiyatları düşürtelim. Kurdukları bu tuzağı bile bize mal etmeye çalışıyorlar çok yazık ve ayıp.

Amma vatandaş elbette kuyuyu kazanı o kuyuya düşürecektir. Bilindiği üzere Bahçeköy belediyesini teslim alırken harabe bir vaziyette aldıklarını söylüyorlar bilemem tabi eğer öyle ise evraklar eksik ve noksansa idi neden savcılığa başvurmadılar. Neden öyle teslim aldılar. Ama Bahçeköy’le ilgili pis kokular Sarıyer halkının midesini bulandırdığını onlar galiba hala farkında değiller. Bahçeköy’de kısa zamanda büyük eserler meydana getirdiler. Bu eserlerin karşılığını bu seçimlerde ve 2014 yılında halk bunlara elbette karşılığını verecektir.

Bilindiği üzere bizim zamanımızda öğrencilere burs veriliyordu, fakirlere yemek, bununla ilgili büyük iftiralara uğradık. Biz kürsüden söz verdik bu konuda bir eksiklik ve haksızlık varsa evrakları hazırlayın bizde altına imza atacağız dedik. Ama getirmediler, neden getirmediler acaba onlara sormanızı istiyoruz.  Bizim belgeli doğrularımızı yalanlayan başkan kendi doğru belgeleri ile karşımıza çıksın. Belediye elinde, çıksın yalan söylediğimiz dediği şeyleri belgelerle doğrulasın. 

Şükrü Genç her konuştuğunda şöyle aynaya bir baksın. Eğer kendi konuştuklarından utanmıyorsa benim onun için söyleyebilecek başkaca hiçbir sözüm kalmamıştır demektir. Aslında her alanda yalan söyleyen bir insanı muhatap almak bize yakışmaz ama insan cevap vermeden de geçemiyor. Unutmamak gerekir ki bizlerde insanız, cevap vermeden duramıyorsun. “Genel başkanları tornadan ne yalan üretiyorsa bunlarda aynisini burada perakende de satıyorlar.

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT