Meral Temürtürkan’ın projesi birinci oldu 

Meral Temürtürkan’ın projesi birinci oldu 
Sarıyerli Meral Temürtürkan’ın "DURAKTA YOLCU VAR”  projesi, İBB’ye sunulan 670 proje arasından birinci seçildi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2021 yılından bu yana katılımcı bütçe çalışmaları ile vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen projelere kaynak ayırmaya devam ediyor. Proje kapsamında yapılan başvurularda Sarıyer’den Meral Temürtürkan’ın "DURAKTA YOLCU VAR” projesi İstanbulluların oyları ile 1.seçildi. Bu projeye 2023 bütçesinden kaynak ayrılacak. “DURAKTA YOLCU VAR” projesi ile yoğun olarak kullanılmayan duraklarda yalnız kalan yolcunun görünür olmasını sağlanacak.

Nüfusun yoğun olmadığı semtlerdeki İETT duraklarında tek başına bekleyen yolcular fark edilmemesi ve otobüsün durağa uğramadan geçmesiyle yıllardır mağduriyet yaşanıyordu.  Bu soruna çözüm olarak proje kapsamında duraklara enerjisini gün ışığından alan bir buton yerleştirilecek.  Butona basılması durumunda “Durakta Yolcu Var” yazan ışıklı yazının aydınlatılması sağlanacak ve wifi sistemi ile durağa yaklaşan otobüse iletilecek sinyal ile şoförü ses ve ışıkla uyararak duraktaki yolcuyu görünür kılmak mümkün olacak.

Meral Temürtürkan: ”Birinci olmaktan çok mutluyum”

İBB’ye sunduğu projenin İstanbulluların oylarıyla birinci seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Meral Temürtürkan, “Beni cesaretlendiren her daim bana cesaret vererek birinciye oylanan projemin destekçilerine teşekkür ederim” dedi.

Ekrem İmamoğlu; “Artık sıra bize”

Bütçe ayrılan projelerle ilgili de açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sizlerden gelen, her biri birbirinden değerli 670 proje teklifi teknik ve yasal açıdan değerlendirildi. Aralarından özenle seçilen 77 proje yine sizlerin oylamasına sunuldu. Oylama sürecinde 14.834 oy kullanarak İstanbul için önemli gördüğünüz, uygulanmasını istediğiniz proje seçimlerinizi yaptınız. Artık sıra bizde… Sizden en yüksek oranda oy alan ve belirlenen bütçe sınırı içinde olan tüm projeleri 2023 bütçemize dâhil ettik. Hepsini 2023 yılından itibaren hızla hayata geçireceğiz. Proje başvuru sürecinde proje teklifleriyle ve proje seçimi sürecinde oylarıyla şehrimizde şeffaflık ve hesap verebilirliğin güçlendirilmesine katkı sağlayan ve yerel demokrasimize destek olan tüm İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Söz verdiğimiz gibi; siz ne diyorsanız biz onu yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 3409 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT