Meral Akşener Sarıyer’de konuştu: İstanbullunun iradesi gasp edildi

Meral Akşener Sarıyer’de konuştu: İstanbullunun iradesi gasp edildi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sarıyer’de İYİ Parti’nin seçim için kurduğu demokrasi çadırlarını ziyaret etti.

Meral Akşener’e Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Taner Tayfur ve CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da eşlik etti. 

Ziyaret sırasında İYİ Parti ve CHP’lilere hitap eden Akşener, halkın sandıkta attığı oyun iradesine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

“31 Mart gecesi bir şey oldu. İstanbullunun iradesi gasp edildi.” diyen Akşener, “Ekrem kardeşimin şahsında esasında İstanbullunun sandığa attığı oylara el konuldu. Hırsızlık yapıldı, gasp edildi. Bunun adı milli irade gaspıdır. Sandığın tekmelenmesidir. Bu bir sivil darbe sonucu seçimin yenilenmesidir. Ekrem İmamoğlu şu anda aday değildir. Ekrem İmamoğlu şu anda İstanbul Belediye Başkanıdır. Elinden mazbatası alınmıştır. Bu sefer açık ara kazandırmak için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Provokasyonlara karşı dikkatli olun

Alanda bulunan CHP ve İYİ partilileri olası provokasyonlara karşı uyaran Akşener, gergin bir atmosferde seçime gidildiğini belirterek, “Büyük bir asabiyet var ve bu asabiyetin önüne geçmek için siz sinirlerinizi aldıracaksınız. Ben 1 Nisan’dan itibaren yemin ettim ‘asabileşmeyeceğim’ diye. Siz de asla sinirlenmeyeceksiniz. Bu 10 günü büyük bir olgunluk içerisinde geçireceksiniz. Ben arkadaşlara ‘yanağınıza tokat atarlarsa öbürünü çevirin’ diyorum. Onlar ‘o kadar da değil diyor’ ama o kadar uzun boylu. Asla ve asla kavgaya, gürültüye müsaade etmeyeceksiniz. ‘Hayırlısı’ deyip geçeceksiniz” dedi.

Bu haber toplam 4024 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT