MENAR Sarıyer'de hizmete başladı

MENAR Sarıyer'de hizmete başladı
MENTAL ARİTMETİK EĞİTİMİ VERMEK TECRÜBE İSTER...

Abaküs Mental Aritmetik programını 2008-2009 eğitim-öğretim yılında uygulamaya başlayan MENAR, Türkiye’de bu programı kurumsal bir kimlik olarak ilk uygulayan kurum olmanın verdiği tecrübe, deneyim ve başarıların altına attığı imzalar ile yeni eğitim öğretim yılına yine başarı dolu hedeflerle yelken açtı.

Abaküs Mental Aritmetik Programı nedir?
Yüzyıllardır kullanılan bir sistem olan Abaküs Mental Aritmetik Programı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra daha da bilimsel hale gelmiş, üzerinde birçok araştırmalar yapılmış ve geliştirilmiştir. Günümüzde özellikle Uzakdoğu ülkelerinde halen hesap makinesi olarak günlük hayatta Pazar yerlerinde ve hipermarketlerde bu abaküs kullanılmaktadır. Avrupa ve Amerika 30 yıldır bu sistemi uygulamaktadır.

MENAR Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi 4-12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programıdır. Önce sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program, bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler işlemleri çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Aslında abaküsün imajı zihinlerine yerleşmiştir ve hesapları yaparken sanki ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını hareket ettirirler. O esnada boncuk hareketini zihinlerindeki abaküs imajında izlemekte ve işlemleri büyük bir hız ve doğrulukla sonuçlandırmaktadırlar. Sanki öğrenciler; zihinlerine sanal bir bilgisayar yerleştirilmiş gibidirler. Bu inanılmaz beceri, elektronik hesap makinesinden ve bilgisayardan çok daha hızlıdır.
Menar; hızlı ve doğru hesaplama ve mantıksal bağlar kurma becerilerini geliştirir, daha güçlü bellek inşaa eder, daha uzun süreli dikkati sağlar, görselleştirme, tasavvur ve fotoğrafik hafıza becerilerini güçlendirir, daha yüksek öğrenme kapasitesi ve özgüven yaratır, kavrama hızını ve gücünü arttırır, gözlem ve öngörü yeteneğini geliştirir, işitme ve doğru sonuç çıkarma becerilerini keskinleştirir, stresi azaltarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirir.

Genel  olarak kapasitesi artmış bir beynin,  algılama ve öğrenme gücüde artmaktadır. Belleği güçlenmiş, okuduğunu anlayan ve anladığınıda hemen unutmayan çocukların sözel ve sosyal alanlarda da performansları ilerlemektedir. Anne-babaların penceresinden baktığımızda, çocukların kaderini SBS, YGS, LYS ve KPSS gibi sınavlarla belirleyen bir eğitim sisteminde bir çocuğu akranlarından daha avantajlı kılacak, onu bir adım öne çıkaracak her nitelik yaşamsal önemdedir.



MENAR MENTAL ARİTMETİK SİSTEMİNİN KAZANDIRDIĞI BECERİLER
* Daha gelişmiş sağ ve sol beyin
* Gelişmiş hesaplama becerileri
* Keskin görüş, işitme ve anlama becerileri
* İleri odaklanma ve dikkat
* Gelişmiş analitik düşünce
* Yaratıcılık
* Daha güçlü bellek
* Keskin gözlem
*Hızlı refleks
*Gelişmiş özgüven
Mental aritmetik sistemi ayrıca ALZHEİMER ve DEMANS gibi hastalıklarında oluşmasını önlemeye yardımcı bir programdır.

250'ye yakın şube sayısı ve 20 bin'den fazla öğrencisi olan MENAR MENTAL ARİTMETİK MERKEZİ her yıl okullar kapandıktan sonra tüm şubelerden elemelerden gelen çocukların katılımıyla MENAR MENTAL ARİTMETİK ŞAMPİYONASI da düzenlemektedir.

Bu yıl 3. Türkiye Abaküs Mental Aritmetik oyunlarında Menar öğrencilerinden zihinden aritmetik işlemlerde 2 dünya rekoru geldi. 15 Haziran Cuma günü İstanbul tarihi bir güne tanık oldu. GUİNNES REKORLAR KİTABI Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki hakem heyetinin gözlemciliğinde yapılan rekor denemelerinin ilki 150 Menar öğrencisinin 700 m/s hızla ekrandan geçen 15 sayıyı aynı anda toplaması oldu. İkinci dünya rekoru ise 7 yaşındaki Menar öğrencisinin 700 m/s hızla ekrandan geçen 25 tane 3 basamaklı sayıyı zihinden toplaması oldu.

SARIYER AYIŞIĞI EĞİTİM kurumu olarak bizlerde çocuklarımızı hem motive etmek hem performanslarını velilerimizle paylaşmak hem de Türkiye Menar Mental Aritmetik Oyunlarında ne yapacaklarını görmeleri açısından 18 Mayıs CUMARTESİ günü  1. SARIYER MENAR MENTAL ARİTMETİK OYUNLARINI düzenleyeceğiz.

Bizler Sarıyer Ayışığı Eğitim olarak Haziran 2012 itibariyle ''MUTLU ÇOCUK, BAŞARILI ÇOCUK'' sloganı ile Sarıyer'de eğitimlerimize başladık. Eğitim kurumumuzda MENAR eğitiminin yanısıra Zihinsel anlayarak hızlı okuma, kuantum öğrenme, hafıza teknikleri ile etkin öğrenme, anne-baba akademisi ve lise öğrencilerimiz için KOD (KONSANTRASYON-ODAKLANMA-DİKKAT) eğitimleri ile Matematik, Geometri,Fizik ve Kimya dersleride verilmektedir.

SARIYER AYIŞIĞI EĞİTİM
Vişne 1 Mah. Çayırgüzeli sok. No 3 ZEKERİYAKÖY
0 533 213 23 38 / 202 93 97-98

Bu haber toplam 9567 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT