Memnuniyet testini geçemedi

Memnuniyet testini geçemedi
CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketlerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç memnuniyet testini geçemedi. Halk CHP’yi destekliyor ancak Şükrü Genç’e bir daha oy yok diyor.

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Manşet Gazetesi’nin de gündeme getirdiği CHP’deki anketleri bu kez CHP uzmanı olarak bilinen gerçekgündem.com adlı internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş köşesine taşıdı.

İşte Barış Yarkadaş’ın köşe yazısındaki o bölüm
CHP'de ilginç şeyler oluyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geride bıraktığımız hafta CHP İstanbul Büyükşehir Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan ile Grup Sözcüleri Mehmet Yıldız ve Özgen Nama'yı makamında kabul etti. Kılıçdaroğlu, hem CHP Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı, hem de partisinin Kadir Topbaş'ın hukuk dışı uygulamalarına karşı açtığı 107 davanın akıbetini öğrendi.

Kılıçdaroğlu'nun açılan davalar hakkında yaklaşık iki saat süren bir brifing alması, İstanbul'a verdiği önemi gösteriyor. Kılıçdaroğlu, yapılacak olan ilk yerel seçimde İstanbul'da ciddi bir başarı kazanılamadığı taktirde, koltuğunu koruyamayacağını görüyor. Bu yüzden, İstanbul'daki rant ilişkilerini mercek altına alıyor. Seçim öncesi, partisinin bir yol kazasına uğramasını istemiyor.

Kılıçdaroğlu'nu İstanbul siyasetiyle ''yakından'' ilgilenmek zorunda bırakan gelişme ise CHP adına anket yaptıran Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın verdiği bilgi... Günaydın, İstanbul'da yaptırdığı anketlerin analizini kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu ile paylaştı. Anketlere göre, 12 belediyeye sahip olan İstanbul'dan iç açıcı bir fotoğraf çıkmıyor!

Günaydın'ın elindeki anketlere göre, AKP ile CHP arasındaki oy farkı 1 milyon 200 bine dayandı. Bu anketin analizinin tamamını önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. CHP'nin diğer illerde yaptırdığı anketlere ilişkin bilgileri de paylaşacağım. Çok merak edenler için ''şimdilik'' kısa bir bilgi vermekle yetineyim:
İstanbul'da 12 belediyesi olan CHP'nin durumu çok parlak değil. Sadece beş belediye başkanı yapılan anketlerde "memnuniyet testi"ni geçmeyi başarmış. Bu isimler; Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara...

Ankara Yenimahalle'de Fethi Yaşar başarı grafiğini yüksekte tutarken; İzmir'deki tablo ise tam bir felaket... CHP, AKP'ye on puan fark atarken, yani makas CHP'nin lehine açılırken, ilçe belediye başkanları ise dökülüyor... ''Memnuniyet oranı'' en alt düzeylerde seyrediyor. Bu tablo, CHP'nin İzmir'de en az 20 başkanı yeniden aday yapmayacağını gösteriyor...

İstanbul'da da buna benzer bir tablo var... Bazı ilçelerde halk CHP'yi destekliyor ama belediye başkanına bir daha oy vermeyeceğini söylüyor. Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'ndan memnun olanların oranının yüzde 18 çıkması, söyleyecek çok fazla söz bırakmıyor...

NOT: CHP Genel Merkezinin yaptırdığı anketlere göre Adalar ve Maltepe’den sonra Sarıyer en düşük oy oranına sahip. CHP’lileri üzecek olan bu anketlerin detayları Sarıyer Manşet’te olacak.

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT