Meme estetiğine başvuran kadınların sayısı artıyor

Meme estetiğine başvuran kadınların sayısı artıyor
Daha Şekilli Memelere Sahip Olmak İçin Meme Estetiğine Başvuran Kadınların Sayısı Artıyor.

Mastopeksi yani meme dikleştirme ameliyatı göğüslerin şeklinin iyileştirilmesi amacıyla uygulanır. Meme küçültme ameliyatı ile büyük benzerlikleri olan meme dikleştirme ameliyatında estetik olmayan görünüme yol açan fazla deri sıkılaştırılır. Meme dokusunun alınmadığı prosedür kapsamında fazla deri çıkarıldıktan sonra memeler yeniden şekillendirilir. Memelerin boyutlarında ciddi bir değişikliğe neden olmayan meme dikleştirme ameliyatıyla memelerin daha sıkı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmaları için yeniden şekillendirilmeleri sağlanır. Eğer memelerin yalnızca daha dik değil aynı zamanda daha büyük ve hacimli olması isteniyorsa meme dikleştirme ameliyatının meme büyütme ameliyatı ile kombine edilmesi gerekir. Op. Dr. Evren İşçi alanındaki uzmanlığı ve deneyimi ile hastalarının ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirerek en uygun yönlendirmeleri yapmaktadır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Ne İşe Yarar?

Meme dikleştirme ameliyatı uygulanan hastalar ameliyat sonrası daha hacimli görünen, daha sıkı ve dik memelere sahip olurlar. Memelerin aynı zamanda daha genç bir görünüme kavuşması sağlanır. Memelerin görünümünün iyileştirilmesiyle birlikte kıyafetleri üzerlerine daha iyi oturan ve daha çekici bir görünüme kavuşan kadınların öz güvenleri artar. Meme dikleştirme ameliyatı memeler arasındaki simetrinin sağlanmasında da önemli bir rol oynar.

Sarkık ve yeterince sıkı olmayan memelere sahip olmak kadınların benlik saygısını azaltabilir. Memelerin mevcut durumu fiziksel görünümünü ya da öz güvenini olumsuz yönde etkileyen kadınlar için meme dikleştirme ameliyatı etkili bir çözüm olabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı; göğüsleri sarkık, düz, içi boşalmış görünen, meme uçları aşağı doğru bakan ve dramatik kilo kaybından sonra memelerinde çok fazla miktarda gevşek deri bulunan kişilere uygulanabilir. Meme dikleştirme ameliyatı uygulanacak hastaların genel sağlığının iyi olması ve ameliyata engel bir durumları olmaması beklenir. Önemli olan diğer bir nokta hastanın ameliyatın sonucu ile ilgili beklentilerinin gerçekçi olmasıdır. Diğer yandan ilerleyen dönemde çocuk sahibi olmayı ya da ciddi miktarda kilo vermeyi planlayan kişilere meme dikleştirme ameliyatını ertelemeleri önerilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Sırasında Ne Olur?

Genel anestezi altında gerçekleştirilen meme dikleştirme ameliyatında areola çizgisinde ve areolanın altında dikey kesi yapılır. Fazla deri çıkarıldıktan sonra meme dokusu yeniden şekillendirilir. Gerek görülmesi halinde meme ucu daha yüksek bir noktada yeniden konumlandırılır.

Hastanın talebi ve estetik cerrahın değerlendirmesi sonucunda istenilen meme görünümünün elde edilmesi için meme dikleştirme ameliyatının meme küçültme ya da meme büyültme ameliyatı ile kombine edilmesi gündeme gelebilir. Böyle bir durumda areolanın boyutu elde edilecek yeni meme boyutuna uygun olacak şekilde küçültebilir ya da meme implantları yerleştirilebilir.

Diğer cerrahi prosedürlerin tümünde olduğu gibi meme dikleştirme ameliyatında da komplikasyon riski bulunur. Meme dikleştirme ameliyatına özgü komplikasyonlar enfeksiyon, memede şişlik ya da yumru oluşması, meme başı ve meme başı dahil cilt kaybı, meme ve meme ucu hissinde değişiklik, emzirme yeteneğinin azalması olarak sıralanabilir.

Meme Dikleştirme Öncesi ve Sonrası

Ameliyattan sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanmasında operasyon sürecinin başarısı, doktorun uzmanlığı ve kullanılan teknik gibi etkenler kadar önemli olan diğer nokta hastanın, doktor tavsiyelerine ne kadar uyduğudur. Meme dikleştirme ameliyatından sonra memelerin renksiz görünmesi, çok sıkı ve şişmiş hissedilmesi olağan bir durumdur. Hastalar genellikle ameliyattan 2 ila 3 hafta sonra normal aktivitelerine dönerler. İkinci haftadan sonra işe dönülmesi mümkün olsa da bu aşamada yapılan işin kapsamı ve niteliği hasta özelinde değerlendirilmelidir. Ameliyatı izleyen 4 ila 6 hafta boyunca sporcu sutyeni kullanılmalıdır.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra iyileşme ilk 6 ayda kademeli olarak gerçekleşir. Böylece memeler daha yumuşak ve daha doğal bir hale gelir. Meme dikleştirme ameliyatından sonra minimum yara izi kalacak şekilde prosedür gerçekleştirilir. Kullanılan tekniğe göre yapılan kesiler kalacak izin şeklini ve yerini belirler. Meme dikleştirme ameliyatından hemen sonra yara izleri oldukça belirgin ve kırmızıdır. Bunlar zaman içerisinde iyileşerek solmaya başlar ve genellikle 12 ay içinde açık pembe bir hal alır.

Meme dikleştirme ameliyatından sonraki iyileşme sürecinde meme uçlarında hassasiyet fazla olur. Meme uçlarındaki dolgunluk hissinin geri kazanılması ortalama 6 ay kadar sürer. Bununla birlikte tüm kadınlar farklıdır ve bu süre bazı kadınlarda daha uzun sürerken bazı kadınlar meme uçlarının hassasiyetinde kalıcı bir değişiklik yaşarlar.

Ameliyattan sonra meydana gelen değişiklikler hemen görülebilir. Ancak göğüslerde bir süre şişlik olması doğal bir durumdur. Ameliyatın sonuçlarının ve yeni meme şeklinin tam olarak görünmesi için memedeki tüm şişlikler kaybolana kadar, ortalama 6 ila 12 ay beklenmelidir.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra kadınların emzirme fonksiyonlarında herhangi bir kayıp olup olmayacağı ameliyat sırasında uygulanan tekniğe göre değişebilir. Ameliyattan sonraki dönemde bir hamilelik ve emzirme dönemi planlayan kişiler, meme dikleştirme ameliyatı sırasında meme uçlarının yeniden konumlandırılması halinde meme uçlarıyla süt kanalları arasındaki bağlantının kesilebileceğini ve emzirme fonksiyonunda kayıp yaşanabileceğini unutmamalıdırlar. Bu nedenle emzirme fonksiyonunun devamlılığı isteniliyorsa meme dikleştirme ameliyatının planlanması aşamasında doktor mutlaka bilgilendirilmelidir.

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık