Mehmet Deniz: 'Sarıyer artık CHP'nin kalesidir'

Mehmet Deniz: 'Sarıyer artık CHP'nin kalesidir'
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Sarıyer’deki oy oranlarını Sarıyer Manşete değerlendirdi.

Sandığa giden tüm CHP’lilerin Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verdiğini belirten Deniz, Sarıyer’de oylarını daha da arttırdıklarını söyledi.

 
Sandığa giden CHP’liler İhsanoğlu’na oy verdi
Türkiye’deki genel sonuçlarla ilgili Vedat Özdemir’e değerlendirmelerde bulunan Başkan Deniz, “Ülke genelinde şartların eşit olmadığı bir yarış oldu. İktidarın tüm gücüne rağmen mücadele ettik. Sahada sadece CHP vardı. Gece gündüz programlı bir şekilde çalıştık. Mesela, Sarıyer’de AKP’nin okul sorumluları bile ortada yoktu, ancak biz eksiksiz çalıştık. Ama bizim seçmenimiz çeşitli nedenlerle sandığa gitmedi. Ancak sandığa giden tüm CHP’liler Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verdi. En önemli nokta da şu ki, sonuçlarda MHP’den AKP’ye kayma olduğunu görüyoruz. MHP’nin bir kısmı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş” diye konuştu.
 

Sarıyer’de oyumuzu daha da arttırdık

Sonuçlara bakıldığında CHP açısından Sarıyer’de sevindirici bir durumun olduğunu vurgulayan Başkan Deniz, “Katılımın düşük olmasına rağmen 30 Mart yerel seçimlerine göre oyumuzu daha da arttırdık. Belediye meclis üyeliğindeki oyumuz %48, ilçe belediye başkanlığındaki oyumuz ise %51’di. Son 30 yılın en düşük katılımı olmasına ve CHP seçmeninin sandığa gitmemesine rağmen oyumuzu %52’ye çıkarttık. 30 Mart gibi katılım oranı %90 olsaydı hedefimiz en az %60 olurdu. CHP şuanda Sarıyer’de %55 bandında. Sonuçlar da gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki seçimlerde %60’ın üzerinde oy alacaktır” dedi. 

Bu haber toplam 8681 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
7 Yorum