Mecliste şerh gerginliği

Mecliste şerh gerginliği
Sarıyerlilerin isteği üzerine gündeme alınan, 2981 sayılı kanunla ilgili Hukuk ve İmar Komisyonu raporu Sarıyer Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı mahalle derneklerinin organizasyonu ile Sarıyer’in birçok mahallesinde toplanan binlerce kişi belediye meclisine gelerek, geçtiğimiz yıl TBMM’de torba yasa ile 3 yıl uzatılan imar affı olarak da bilinen 2981 sayılı kanun çerçevesinde yapılması istenilen düzenlemeler konusunda Sarıyer Belediyesi’nin yetkili kılınmasını istedi.  Pazartesi günü komisyona havale edilen madde Cuma günü görüşüldü.  Madde AK Parti ve CHP’nin oybirliği ile kabul edildi ancak AK Parti grubunun maddeye koyduğu şerh tartışma konusu oldu. Salonda çıkan gerginliğin ardından AK Parti şerhi kaldırdı. Yetkiyi alan Sarıyer Belediyesi’nin mahallelerle ilgili çalışma yapması gerekiyor. 

AK Parti neden şerh koydu?
Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanunun iptalinin geçtiğimiz yıl torba yasayla 3 yıl süreyle uzatılmasından sonra Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı mahalle dernekleri, geçtiğimiz Mayıs ayında meclis toplantısına gelerek gecekonduların üzerinde bulunanlara devrinin sağlanması için Sarıyer Belediye Meclisi’ne önerge verdirtmişlerdi. Önerge iki partinin de desteği ile kabul edilmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, “10 ay önce aynı önerge oybirliği ile kabul edildi. Ama belediye hiçbir çalışma yapmadı. Bu nedenle aynı önergeye yeniden gerek yok. Bu uyarımız şerh olarak algılanmasın. Kısa bir bilgi notudur” dedi.

Mecliste gerginlik yaşandı
Madde önce şerhli geçti. Ancak salonda bulunan Sarıyerliler tartışmaya dahil olunca gerginlik yaşandı. Meclis toplantısına kısa süre ara verildi. Partilerin grup başkanvekilleri yeniden görüştü. AK Partili Çelik, “Maddelerin içine konulan şerh değildi. Yanlış anlaşıldık. Kısa bir bilgi notuydu. Meydana gelen bu yanlış anlaşılmadan dolayı şerhi kaldırıyoruz” dedi. Madde bu kez şerhsiz olarak oybirliği ile kabul edildi.

Bu maddeye göre, tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürmesi için Sarıyer’in mahallelerinin imar ıslah planlarının yapılması gerekiyor. Meclisten bu yetkiyi oybirliği ile alan Sarıyer Belediyesi’nin çalışmalara başlaması gerekiyor. 

 

Bu haber toplam 4113 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT