Mecliste gergin dakikalar

Mecliste gergin dakikalar
AK Parti'li Ayla Serpil Bağrıaçık ile CHP’li Hüseyin Coşkun birbirine girdi...

 

Sarıyer Belediye Meclis toplantısında AK Parti Meclis Üyesi Ayla Serpil Bağrıaçık ile CHP Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun arasında sert tartışma yaşandı. Karşılıklı söylenen sözler ortamı gerdi.
 
Camiye branda yapılmasının meclis gündemine alınmasını eleştiren AK Partili Ayla Serpil Bağrıaçık, bu konunun siyasi malzeme yapılmak istendiğini belirterek, durumu trajikomik bulduğunu söyledi. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun, Bağrıaçık’ın sözlerini kesmeye çalışıp, “Meclis burada trajikomik şeylerle mi uğraşıyor. Yapmayın Allahınızı severseniz. Ne konuştuğunuzu bilin” diye karşılık verince ortalık karıştı.

meclisic1.jpg
 
Bağrıaçık, Coşkun’a sinirlendi:“Saygısız ve terbiyesizsiniz”
CHP’li Coşkun’a sert tepki gösteren Bağrıaçık, “Siz ne biçim meclis yönetiyorsunuz böyle? Bırakın sözümü tamamlayayım. Benimle aynı anda konuşuyorsunuz. Siz, bana ne konuştuğunuzu bilin diyemezsiniz. Saygısız ve terbiyesizsiniz aynı zamanda. Ne kibarlık ne beyefendilik var. Teessüf ederim. Yazıklar olsun size. Siz, benim konuşmamı kesemezsiniz” dedi. Hüseyin Coşkun ise, “Ben nasıl konuşulacağını size öğreteceğim. Siz bu mecliste sınırsız konuşuyorsunuz, bunu bütün Sarıyer biliyor” diye karşılık verdi.
Tartışmalar sırasında konuşmasına devam eden Bağrıaçık, “Biz de birçok camiye hizmet götürdük. Bunları gündeme getirmedik. Ben burada ‘Lütfen lüzumsuz, gereksiz ve siyasete yönelik işlerle, propaganda amaçlı işlerle meclisi meşgul etmeyin’ diyecektim. Neden bundan alınıp, bu kadar büyük bir olay çıkardınız? Lütfen tahammül, tolerans, kucaklayıcı, herkesi kabul edici, her fikre saygı gösterici bir tutum istirham ediyorum. Bana karşı sarf etmiş olduğunuz sözleri geri almanızı istiyorum. Ben haddimi aşarak terbiyesiz dediysem kayıtlardan çıkarılmasını istiyorum ve özür diliyorum” dedi.

Daha sonra AK Partili Hamdi Akdağ, her cami için ayrı ayrı gündem maddesi oluşturulmak yerine tüm ibadethanelerin bakım ve temizliği ile branda yapımı gibi hizmetler için bir kez karar alınmasını önerdi.

Bu haber toplam 7827 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT