Mecliste gergin dakikalar

Mecliste gergin dakikalar
Sarıyer Belediyesi’nin 2011 Yılı Faaliyet Raporu meclisten geçti. Olaylar çıkınca oturuma ara verildi.

Sarıyer Belediyesi’nin 2011 yılına ait faaliyet raporu, CHP’nin 18 kabul oyu ile meclisten geçti. AK Partililer faaliyet raporuna “ret” oyu kullanırken MHP ise çekimser kaldı. Cemil Özbalta kürsüye çıkınca CHP sıralarında sataşmalar başladı. Cemil Özbalta’nın denetim komisyonu raporuna koyduğu şerh okutulmayınca CHP ile AK Partililer arasında gerginlik yaşandı. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun tarafından denetim komisyonuna konulan şerhin okunmasına izin verilmedi.



Özbalta, “Bu rapor burada okunacak”
Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un “Yasa ile ilgili denetim raporunun görüşülmeye açılması yasak. Aksi taktirde başka hatibe söz vermek durumunda kalacağım. Gündemimiz faaliyet raporudur” sözleri üzerine sinirlenen Özbalta, “Gündem dışı ben burada şarkı da söylerim. Saygısızlık etmeyin sayın başkan. Şükrü Başkanın bir sözü var. Cuma günü bu konu konuşulacak dedi. Şükrü Başkan bu konuda korkunuz mu var? Bu rapor burada okunacak” diyerek kürsüyü yumruklamasıyla Belediye Başkanı Şükrü Genç de tartışmaya girdi.



Özbalta: “Başkan delikanlı değilim desin oturayım”
CHP’li Hüseyin Coşkun’un “Burası meydan okuma yeri değil. Görüşme kapanmıştır” demesiyle, Özbalta; “Geçen sene de aynı hainliği yaptınız. Ben şerhimizi okuyacağım. Pazartesi bunu okutturmamakla sayın başkan burada suç işledi. Sayın Başkan milletin içinde gezdiğinde delikanlı biri olduğunu söyler. Pazartesi bize söz verdi. Şimdi o sözü tutsun. Başkan “Ben delikanlı adam değilim sözümü tutmuyorum” diyecek ben de öyle oturacağım. İki gündür kamuoyunda oluşturduğunuz çirkinlikleri yüzünüze vuracağım burada” dedi.



A.Rıza Yılmaz, Özbalta’nın üzerine yürüdü
Özbalta’nın bu sözlerinden sonra meclis üyeleri ayağa kalktı. CHP’den Mustafa Tok ile Ali Rıza Yılmaz AK Partililerin üzerine yürüdüler. CHP’li Erol Aydın ile Timur Göksoy araya girdi. Çıkan olaylar üzerine meclise 15 dakika ara verildi. Grup başkan vekilleri aralarında görüştükten sonra yeniden başlayan toplantıda Özbalta aynı konu üzerinde konuşmaktan vazgeçti.

Yeniden başlayan toplantıda Belediye Başkanı Şükrü Genç, slayt gösterisi eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren bir sunum yaptı. Sunumun ardından MHP’den Erol Akkuş, AK Parti’den Ayla Serpil Bağrıaçık ve Cemil Özbalta, CHP’den ise Gökan Zeybek ve Erdal Sarıgöl söz alarak faaliyet raporu hakkında konuştular.



- Muhalefet faaliyet raporu hakkında neler söyledi?

- CHP’liler nasıl savunma yaptı?

- Belediye Başkanı Şükrü Genç‘in konuşmasında AK partililerle arasında geçen diyaloglar neler?

- Şükrü Genç, Sarıyer Manşet’in gündeme getirdiği  “Nikâh salonunun hayali temeli” için neler söyledi ve bu konuda kimsen yardım istedi?

Çok konuşulacak meclis toplantısıyla ilgili tüm detayları Sarıyer Manşet ’ten takip edebilirsiniz.

Bu haber toplam 3318 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT