Meçhul ihbarcı, savcı çıktı

Meçhul ihbarcı, savcı çıktı
Şike soruşturmasını yürüten Başsavcı Kuriş ve Savcı Arslanalp'i Futbol Federasyonu'ndan hediye almakla suçlayan ihbarın sahibi savcı çıktı.

Şike soruşturmasını yürüten Başsavcı Kuriş ve Savcı Arslanalp'i Futbol Federasyonu'ndan hediye almakla suçlayan ihbarın sahibi meslektaş çıktı. Muhbir savcı, postane kamerasından belirlendi.

Adalet Bakanlığı'na geçen haziran ayında Sarıyer Adliyesi'nde görevli başsavcı ile şike soruşturmasını yürüten savcının Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'den 'pahalı hediyeler' aldığını iddia eden bir ihbar mektubu yollandı. Mektupta imza olarak bir avukatın adı vardı. Bu avukatın olaydan habersiz olduğu ortaya çıkınca mektubun gönderildiği postanenin kamera kayıtları incelendi ve mektubunu yazanın aynı adliyedeki savcı Zeki K. olduğu anlaşıldı. Savcı Zeki K.'ye "hakaret ve iftira ettiği" iddiasıyla 1 ile 6 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesiyle başlatılan futbolda şike soruşturması, Sarıyer Adliyesi'ni karıştıran ilginç bir davanın açılmasına da neden oldu. Adalet Bakanlığı'na geçen haziranda bir ihbar mektubu gönderildi. Altında imza olarak bir avukatın adı bulunan mektupta, soruşturmayı yürüten Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp ile dönemin Sarıyer Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş'in, FFB Mahmut Özgener'den pahalı hediyeler aldıkları ve yurt dışına bedava seyahate gönderildikleri iddia edildi. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, mektuptaki iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettiş, mektubun sahibi gözüken avukatla görüştü. Avukat, "Benim mektuptan haberim yok" diyerek bunu hazırlayan kişiden şikâyetçi olduğunu bildirdi. Araştırmayı derinleştiren müfettişler, mektubun gönderildiği Şişli Postanesi'ndeki kamera kayıtlarını inceledi. Mektubun gönderildiği tarih ve günün kayıtlarına el koyan müfettişler, şok bir isme rastladı. Kayıtlarda, "Pahalı hediyeler ve bedava geziler" ihbarını yapan kişinin aynı adliyede görevli Savcı Zeki K. olduğu belirlendi.

TÜMÜ İFADE VERDİ
Soruşturmayı derinleştiren müfettişler Sarıyer Adliyesi'ne gelerek, geçen ay Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan İbrahim Ethem Kuriş, soruşturmayı yürüten savcı Fazıl Arslanalp ve TFF Başkanı Mahmut Özgener'in ifadelerine başvurdu. Hem Kuriş hem de Arslanalp, "mektupta iddia edildiği gibi TFF Başkanı Özgener'den hediye almadıklarını, iddia edildiği gibi bedava yurt dışına çıkmadıklarını" belirterek mektubu gönderen meslektaşları Zeki K.'den şikâyetçi oldular. TFF Başkanı Özgener'in de, "İhbarı yapan kişi veya kişilerden şikâyetçiyim. Benim soruşturma savcısıyla ve başsavcıyla yurt dışına yapılmış bir seyahatim yok. Savcı Bey'in yurt dışına yaptığı seyahetle ilgili federasyonumuz tarafından uçak biletinin temin edildiği ve hediyeler verildiği iddiaları asılsızdır" dedi.

'BEDAVA SEYAHAT' BOCHUM'MUŞ
Almanya'nın Bochum Savcılığı ile ortak yürütülen şike soruşturması çerçevesinde bu ülkeye giden Savcı Fazıl Arslanalp'in müfettişlere verdiği ifadede, "Almanya'ya gidişim, nerede kaldığım ve oradaki harcamalarımın hepsi Adalet Bakanlığı yetkililerinin bilgisi dahilinde gerçekleşti. Görüşmelerde bakanlık yetkilileri de vardı. Uçak biletlerimizi bakanlık aldı. Yapılan tüm harcamalarla ilgili dökümleri ilgili makamlara geldikten sonra bir üst yazıyla teslim ettim" dediği öğrenildi.

ŞİMDİ YARGILANACAK
Üç aydır süren soruşturma, geçen ay tamamladı ve dosya Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık dava açılması için 'olur' verdi. 1. Sınıf Savcı Zeki K.'nin dosyası, suç kişisel olduğu için Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Zeki K. hakkında "hakaret ve iftira" suçundan 1 ila 6 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Şike davası sürüyor
Şike iddiaları üzerine savcılığa suç duyurusu yapan TFF Başkanı Özgener'i UEFA Başkanı Michel Platini de tebrik etmişti. Soruşturmanın ardından eski milli futbolcular Fatih Akyel ve Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu 71 şüpheliye ağır cezada dava açılmıştı.

Sabah

Bu haber toplam 7299 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT