Maslak ve Ayazağa Sarıyer'e bağlandı

Maslak ve Ayazağa Sarıyer'e bağlandı
İstanbul'un en önemli iş merkezleri arasında yer alan Maslak ve Ayazağa Şişli'den alınıp Sarıyer Belediyesi'ne bağlandı.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi kabul edildi. Kabul edilen bir önergeyle İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı. Bu üç bölgede 15 bine yakın mesken bulunuyor. Yapılan değişiklik aynı zamanda yaklaşık 50 bin oyun Şişli için değil Sarıyer için kullanılacağı anlamına geliyor. Maslak ve Ayazağa İstanbul'un en gözde iş merkezleri arasında bulunuyor. Büyük bankalar ve birçok uluslararası şirketin genel merkezi bu bölgede yer alıyor.

EN FAZLA MESKEN AYAZAĞA'DA
Maslak, Şişli'nin semtleri arasında işyeri yoğunluğunun en yüksek olduğu üçüncü bölge konumunda bulunuyor. Maslak'ta ise 4 bin 440 işyeri var.  Maslak'taki mesken sayısı ise sadece 406.

Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlanan Ayazağa'nın en önemli özelliği ise bölgede mesken sayısının en fazla olduğu semt olması. Ayazağa'da tam 10 bin 231 mesken bulunurken, onu 9 bin 36 mesken ile Gülbahar ve 8 bin 146 mesken ile Fulya takip ediyor. Ayazağa'daki işyeri sayısı ise 2 bin 140.

Huzur Mahallesi'nde de 1222 işyeri ve 3 bin 259 mesken yer alıyor.

SARIYER’İN KÖYLERİ DE MAHALLE OLUYOR
Yasa tasarısında Sarıyer’deki 8 köyün de köy tüzel kişiliği kaldırılıyor. Zakeriyaköy, Uskumruköy, Gümüşdere, Garipçe, Rumelifeneri, Demirciköy, Kısırkaya ve Kilyos Sarıyer’in mahalleleri olacaklar. Daha önce ilçe belediyesine oy kullanamayan bu köyler önümüzdeki yerel seçimlerde Sarıyer’e oy kullanacaklar. Bu köylerde CHP’nin ciddi oy farkı bulunuyor.

Şükrü Genç’in de istediği oldu!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 2010’da bu bölgenin Sarıyer’e bağlanması için İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Genç’in bu talebini İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne talebini iletmiş ve dilekçe üzerine il komisyonu, 8 Nisan 2010'da Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir toplantı yapmıştı. Vali Yardımcısı Mustafa Güran'ın başkanlığındaki toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Birgün, ilçe kaymakamları ile teknik elemanlar katılmıştı.

SARIYER'E BAĞLANAN 8 KÖY VE AYAZAĞA,MASLAK, HUZUR MAHALLESİ'NDE HANGİ PARTİ AVANTAJLI DURUMDA?

BU KARAR SARIYER SİYASETİNİ NASIL ETKİLEYECEK?

ANALİZLERİMİZLE GELİŞMELERİ AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ...

Özdemir gelişmeleri değerlendirdi

Bu haber toplam 14186 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
12 Yorum