'Maslak ve Ayazağa İyi ki Sarıyer'e gitmiş'

'Maslak ve Ayazağa İyi ki Sarıyer'e gitmiş'
İnönü’den Sarıgül’ün gözyaşı döktüğü Maslak ve Ayazağa yorumu
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendisine yeşili olmayan bir ilçe ve 500 milyon lira borçlu bir belediye devrettiğini anlattı. İnönü, "Tek inşaat yapılacak sorun çıkaracak alan Ayazağa ve Maslak vardı. Onlarda seçim öncesi Sarıyer'e devredildi" diyerek sosyal belediyecilik yapmak istediğini söyledi. 

Şişli Belediyesi’nde aylardır süren İnönü- Sarıgül gerilimi önce Ankara ardından da adliye koridorlarına taşınmıştı. Başkanvekili Emir Sarıgül’ün istifasıyla kısmen durulan gerilim sonrası Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü gazetecilerle buluştu. Yanında, Emir Sarıgül ve bazı başkan yardımcılarının istifası sonrası, başkan yardımcısı olarak atanan eski Boğaziçi İmar Müdürü Erdoğan Yıldız ile Avukat Uğur Adnan Dinçer vardı. ‘Tehdit’, ‘dayak’ ve adliye koridorlarına taşınan tartışmadan kısmen sıyrılmış olarak gözüken İnönü, her ne kadar projelerimi anlatacağım dese de sorular Sarıgül tartışmalarında yoğunlaştı. Belediye güç dengelerinin değişmeye başladığını söyleyen İnönü, adli süreç işlediği için konuşmak istemediğini belirtti. Sarıgül’den de kendisi ve ailesinin şikâyetçi olmadığını soruşturmanın açıklamalar üzerine resen başlatıldığını anlatan İnönü yaşananların CHP ’ye zarar vermesini engellemeye çalıştığını dile getirdi. 

500 MİLYON LİRA BORCUMUZ VAR 
Nişantaşı’nda yılbaşı kutlaması Yılbaşı kutlamaları yapmadığı için eleştirilen İnönü belediyenin borçlarına vurgu yapmıştı. İnönü dün akşam Sarıgül’den kendisine 500 milyon lira borç kaldığını söyledi. Borçların büyük bölümünün vergiler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sigorta ödemelerini kapsadığını dile getirdi.  Siyaseti yeni öğrenmeye başladığını anlatan İnönü belediye meclis üyeliği ile geçen 5 yılını ise siyasetten saymadığını, aslında meclis üyeliğinin siyaset sayılmayacağını söyledi. 

ANLAŞMA YOK 
İnönü, başkan adaylığı ve ‘Sarıgül operasyonuyla’ ilgili ise sorular üzerine şunları anlattı: “Başkan adaylığı teklif edildiğinde önce eşime sordum. Bana ‘ Neden hemen kabul etmedin’ dedi. Ben de adaylığı kabul ettim. Ama iki şart öne sürdüm ‘sorun çıkaracak işlerle imza atmam ve emanetçi olmam’ Bu şartlarım kabul gördü. Seçim öncesi kimseyle şu tarihte giderim ya da şunu yaparım diye bir anlaşma yapmadım. 

EMANETÇİ OLMADIĞIMI KANITLAMAK İÇİN... 
Seçimi kazandık. Çalışmaya başladık. Ben, Mustafa Sarıgül döneminden gelen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül’ün yetkilerini aldım. Bunun iki önemli sebebi vardı; birincisi yönetim anlayışı farkımız, ikincisi ise emanetçi olmadığımı kanıtlamak istedim. Onun üzerine de herkesin bildiği şeyler yaşandı.” 

2019’A KADAR BURADAYIM 
Başkan olarak 2019 yılına kadar devam edeceğini söyleyen İnönü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’na milletvekili adayı olmayacağını söyleyerek de bu tür tekliflerin önünü kestiğini anlattı. 
 
İYİ Kİ MASLAK VE AYAZAĞA SARIYER’E GİTMİŞ 
Şişli’de yeşil alan kalmadığını dile getiren İnönü, inşaat yapılacak arazi de yok, ben sosyal belediyecilik yapmak istiyorum. “Tek inşaat yapılacak sorun çıkaracak alan Ayazağa ve Maslak vardı. Onlarda seçim öncesi Sarıyer’e devredildi” diyen İnönü bundan da memnun olduğunu dile getirdi.
 

Bu haber toplam 3656 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT