Masa restoran iddiaları yine meclise geldi

Masa restoran iddiaları yine meclise geldi
İstinye Park’taki ünlü Masa Restoran’ın kaçaklarına CHP’li bir Büyükşehir meclis üyesinin çıkar karşılığı aracılık ettiği ve belediyenin buna göz yumduğu iddiaları yine meclis gündemine geldi.

AK Partili Hüseyin Coşgun, belediyeden kendisine verilen cevapta; “Sözü edilen mekânın bir kısmında sabit olmayan açılır kapanır tente sistemi yapıldığı, işletme tarafından masa sandalye konulmak suretiyle kullanıldığı tespit edilmiştir” denilmiş. Madem tespit ettiniz neden yıkmıyorsunuz? Bu meclis üyesi mi engelliyor?” dedi.

Kürsüden belediyenin daha önceki önergesine verdiği cevabı okuyan AK Partili Coşgun, “Daha önce de bu kürsüden İstinye Park’taki Masa restoran ile ilgili bir önerge vermiştim. Bir meclis üyesinin buradaki kaçak yapılara aracılık ederek, çıkar sağladığı ve belediyenin buna göz yumduğu iddialarının doğru olup olmadığını sormuştum. Aylar sonra bana bir cevap geldi. Belediye Başkanımız Şükrü Genç imzalı verilen cevapta sorduğum soruların dışında sadece İstinye Park’ın geneli ile ilgili sıradan bilgiler verilmiş. İşte şu tarihte şu ruhsat verildi şeklinde… Ama iddiaların döndüğü mekânla ilgili ise şu ifadeler var. “Sözü edilen mekânın bir kısmında sabit olmayan açılır kapanır tente sistemi yapıldığı, işletme tarafından masa sandalye konulmak suretiyle kullanıldığı tespit edilmiştir” deniliyor. Bu da demek oluyor ki iddialar doğru” diye konuştu.

Tespit ettiyseniz neden yıkmadınız?

Belediyenin 'tespit edilmiştir' diyerek iddiaları bir şekilde doğruladığını belirten Coşgun, şu soruları sordu; “Tente dediğiniz yer şuanda sabit mekân haline dönmüş. Tente diyerek iddiaların üzerini kapatmaya mı çalışıyorsunuz? Verilen cevapta madem tespit edilmiş diyorsunuz, hangi yaptırımı uyguladınız? Garip gurebanın tespit ettiğiniz en ufak tuğlasını başına yıkarken, Masa'ya ses çıkartmanızı kim engelliyor? Yoksa bu meclis üyesi arkadaşın kudreti mi Masa'ya dokundurtmuyor? İstinye Park Masa restoran hakkında herhangi bir tutanak veya cezai uygulama var mıdır? Ayrıca bu iddialar üzerine incelenmek üzere İstinye Park’ın planlarının tarafımıza verilmesini talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 9209 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT