Mahalle olan köylerde devir işlemleri başladı

Mahalle olan köylerde devir işlemleri başladı
Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle olan Sarıyer’in köy muhtarlarına Sarıyer Kaymakamlığı’ndan yazı gönderildi. Yazıda yıl sonuna kadar tüm devirlerin yapılması istendi ancak muhtarlar süreden şikâyetçi.

 

Büyükşehir Yasası kapsamında köy tüzel kişilikleri kaldırılan Zakeriyaköy, Uskumruköy, Gümüşdere, Garipçe, Rumelifeneri, Demirciköy, Kısırkaya ve Kilyos muhtarlıklarına Sarıyer Kaymakamlığı’ndan devir işlemlerinin yapılması için yazı gönderildi. Yazıda 2012’nin sonuna kadar köylere ait tüm envanterin kaymakamlık ve belediyeye bildirilmesi istendi.
 
Yazıda “Tüzel kişiliği kaldırılan köylerinizin mevcut personeli, taşınır ve taşınmazları, iş makinaları ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlara olan alacak ve borçlarınızın envanter halinde Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediye Başkanlığı’na bildirin” denildi.
 
Sürenin kısa olmasından şikâyetçi olan köy muhtarları biraraya gelip durumu değerlendirecekler. Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, “Yazı 26 Aralık'ta elimize ulaştı. Daha ne olduğunu bilmiyoruz. Köy muhtarları olarak toplanıp durum değerlendirmesi yapacağız. Süre çok kısa, bunun uzatılması gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 3612 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT