Mahalle Dernekleri’nden İBB’ye tepki!

Mahalle Dernekleri’nden İBB’ye tepki!
Sarıyer Mahalle Dernekleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’in İmar Islah Planlarını meclise getirmeden iade etmesine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’in İmar Islah Planlarını meclise getirmeden iade etmesine tepki gösteren Mahalle Dernekleri, “Hiçbir siyasetçi bizi yok sayamaz. Meclisten geçen bir kararı ancak meclis reddeder. Bir bürokratın iadesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

Sarıyer Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 250 bin kişinin tapu umudu haline gelen gecekondu mahallelerinin imar ıslah planlarının İBB tarafından geri iade edilmesine tepkiler sürüyor. Sarıyer Belediye Meclisi’ni izlemeye gelen Mahalle Dernekleri Kooperatifi yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında; İBB’nin meclis gündemine dahi almadan planları bürokratlar tarafından geri iade edilmesine tepki gösterdi.

“Kentsel dönüşüm istemiyoruz tapularımızı istiyoruz”

Mahalle Dernekleri adına konuşan Kazım Karabekir Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Neriman Dülger, “2981 sayılı yasadan doğan haklarımız 250 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bu kadar kişiyi hiçbir siyasetçi yok sayamaz. Bizim tek derdimiz hukuku güvenceye kavuşmak, tapularımızı istiyoruz. Biz kentsel dönüşüm istemiyoruz. Çünkü kentsel dönüşümde bizim gibi insanlar yok sayılıyor. 2981 sayılı yasadan doğan haklarımızla ilgili iki önerge verdik. Önergelerimiz Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. Yasal değilse niye oy verdiler? İlk önce 3 mahalle oy birliği ile geçti daha sonra siyasi görüşlerinden dolayı ret verdiler. Meclisten geçen bir kararı ancak meclis reddeder. Bir bürokratın iadesini asla kabul etmiyoruz. Yapılan işlem bizi bağlamıyor. Usulsüzlük var. Biz bunu kınıyoruz. Onları da halk seçti halkın isteklerine seyirci kalamazlar. Biz pazartesi günü gümbür gümbür İBB’ye gideceğiz. Yasal süreçlerimiz işletilene kadar eylemlerimiz devam edecektir. Yerlerimiz bizim namusumuzdur, namusumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT