Lüks sitelerden bir yeşil alan gaspı daha

Lüks sitelerden bir yeşil alan gaspı daha
ilyos’ta lüks site çocuk parkını duvarlarla çevirerek özel tenis kortu yaptı. Bölgede yaşayan vatandaşlar isyanda...

Lüks sitelerin yeşil alan gaspına bir yenisi daha eklendi. Kilyos’ta bulunan Park Kilya Villaları yönetimi imar planlarında çocuk parkı olarak geçen alanı etrafına duvar çevrilerek siteye özel tenis kortu yaptı. Çocukların girişine izin verilmemesi vatandaşların tepkisini toplarken, bölgede yaşayanlar ise Sarıyer Belediyesi’ni bu hukuksuzluğa göz yummakla suçluyor.

ÇOCUKLAR ALINMIYOR!

Sabah’ın haberine göre; Kilyos'ta imar planında çocuk parkı olarak geçen alan hemen yanındaki lüks sitenin duvarları ile çevrilip tenis sahası olarak düzenlendi. Semt sakinleri site yöneticileri tarafından etrafı duvarla çevrilen park alanının gasp edilmesine Sarıyer Belediyesi’nin göz yumduğunu belirterek tepki gösterdi.

Kilyos Mavi Su Caddesi Levrek Sokak ile Pınar Sokak kesişiminde bulunan ve imar planlarında spor ve dinlenme alanı olarak gösterilen park alanı, hemen yanında inşa edilen Park Kilya Villaları yönetimi tarafından etrafına duvar çevrilerek siteye özel tenis kortu yapıldı.

Park alanının site sınırları içerisinde bırakılarak çevresine duvar örülmesi ve çocukların girişine izin verilmemesi vatandaşların tepkisini topladı.

VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI!

Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü'ne şikayette bulunan ve parklarını geri isteyen çevre sakinleri yetkililerin duruma sessiz kalması üzerine çileden çıktı.

Park alanının site yönetimi tarafından gasp edilmeye çalışıldığını belirten semt sakinlerinden Fati Çetinkaya, en yakın park alanının kendilerine bir kilometre mesafede bulunduğunu belirtti. Çocuk parkının site yönetimi tarafından gasp edilmesi nedeniyle sokakta oynayan torununa otomobil çarptığını belirten Çetinkaya çocuklarının rahatça oynayabileceği park alanını geri istediklerini söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISININ SİTEDE EVİ VAR

Çocukların sokaklarda sağlıksız koşullarda oynamak zorunda kaldığını, belirten Havva Yıldırım da, yetkililere defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarından yakındı. Yıldırım, 9 konak 36 daire olarak yapılan villa sitesinde bir belediye başkan yardımcısının evinin olmasından dolayı parkın gasp edilmesine göz yumulduğu iddiasında bulundu.

Bu haber toplam 4691 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum