Liposuction Nedir?

Liposuction Nedir?
Liposuction tedavisi, hedeflenen yağ birikintilerinin yeniden şekillendirilmesini sağlayan bir tekniktir.

Herkes cildinin dolgun ve sıkı kalmasını ister ancak ne yazık ki çoğu kişi için gerçek bu değildir çünkü vücut zamana ve diğer faktörlere bağlı olarak sarkar ve durumu toparlamak için liposuction yöntemlerine başvururlar.

Liposuction tedavisi, hedeflenen yağ birikintilerinin yeniden şekillendirilmesini sağlayan bir tekniktir.

Liposuction Neden Yapılır?

Cildiniz vücudunuzun en büyük organıdır ve sıkı görünmesini sağlamak için çok fazla egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek gerekir. Ancak hiç kimse yaşlanmanın etkileriyle mücadele edemez. Sonunda cildiniz sarkmaya başlar. Çok fazla kilonuz varsa ve kısa sürede hızlı kilo verdiyseniz vücudunuzda kas-yağ oranı da dengesizleşir ve istenmeyen yağ birikintileri kalabilir. Liposuction bu istenmeyen yağlarla mücadele etmek için yapılır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Söz konusu uygulama kişinin vücut yapısı, genel sağlık durumu, vücut tipi ve yağ oranı faktörleri incelendikten sonra kişiye en uygun teknik ve işlemler planlanarak yapılır. Bunun bir kilo verme yöntemi olmadığı unutulmamalıdır.

Liposuction ile yağ aldırma niyeti ile gelen hastalar öncelikle diyet ve spor ile kilo vermeye yönlendirilmektedir. Doğal yöntemler ile sonuç alınamayan bir noktaya geldikten sonra ameliyatı tercih etmelidir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Yaşam tarzlarını değiştirmeyi deneyen ama bunun vücuttaki yağları yakmak için işe yaramadığını gören insanlar için gerçekten uygun bir yöntemdir. Ortalama veya ortalamanın biraz üzerinde ağırlığa sahip yetişkinler, genel sağlığı iyi olan yetişkinler uygun adaylardır.

Bunlar, sağlık hizmeti sağlayıcılarının tedaviyi önermeden önce değerlendirdiği ortak niteliklerdir. Cerrahınız, liposuctionun sizin için uygun olup olmadığını size bildirecektir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction genel ya da lokal anestezi gerektiren bir ameliyattır. Ancak, günümüzde vaser liposuction, lazer liposuction ve soğuk lipoliz gibi farklı teknolojiler ve cihazlar kullanılarak yağ aldırmak da mümkündür. 

Liposuction Hangi Bölgeler için Tercih Edilir?

Yağ aldırma operasyonları bütüncül bir yaklaşım olduğu için vücudun yağlı veya şekilsiz olan her bölgesine uygulanabilir. Sırt, kalçalar, karın bölgesi, boyun ve gıdı bölgesi, bacaklar ve kollar bu tekniklerin kullanılabileceği alanlardır.

Önemlin olan doğru yöntem ve planı uygulamak ve riskleri göz önünde bulundurmaktır. Cilt vücudun her yerinde aynı yapısal durumda olmadığından farklı tedavi, ekipman ve tedavi sıklığına ihtiyaç duyulabilir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • Diyet veya alkol kısıtlamalarına uyun.
  • Bazı ilaçları ve vitaminleri almakta kaçının.
  • Laboratuvar testi alın.
  • Sigarayı bırakın.

Cerrahınız, liposuction ameliyatınızdan önce izlemeniz için size özel talimatlar verecektir.  

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bir liposuction prosedürü vücudunuzun belirli bölgelerindeki yağ ve yağ hücrelerini alabilirken, ameliyattan sonra hala kilo alabileceğinizi unutmamak önemlidir. İyileşmenizden sonra, cerrahınız sonuçlarınızı ve ameliyattan sonra yeni şeklinizi nasıl koruyabileceğinizi tartışacaktır.

Liposuction Fiyatları

Liposuction fiyatları sizin için kullanılacak yönteme, uygulanacak bölgeye, cerrahınızın tecrübesine göre değişir. En doğru liposuction fiyatları için uzman cerrahınızla görüşmeli ve ameliyata bundan sonra gerçekçi hedefler ile karar vermelisiniz.

https://www.ozanbalik.com/vaser-liposuction-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık