Lemi Çelik'i daha ne kadar koruyacaksınız?

Lemi Çelik'i daha ne kadar koruyacaksınız?
AK Partili Halil Canarıkan Sarıyer taraftarı adına Şükrü Genç'e sordu.

 

AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer taraftarının şikâyetleri üzerine Lemi Çelik hakkında soru önergesi verdi. Canarıkan, “Sarıyer taraftarı 3 yıldır Lemi Çelik’in kulüp üzerinde elinde bulundurduğu tüm imtiyazlardan rahatsızdır. Sarıyer taraftarı soruyor, Lemi Çelik’i daha ne kadar koruyacaksınız? Küme düşünceye kadar mı?” diye sordu. AK Partili Canarıkan bir de CHP’li Gökan Zeybek’i zor durumda bırakan bir soru sordu.
 
Soru önergesini meclis kürsüsünden okuyan Canarıkan, “Bizler siyasetle sporun birbirine karıştırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Sarıyer taraftarlarından aldığımız duyumlar ve şikâyetler gösteriyor ki, CHP’li Sarıyer Belediyesi döneminde Sarıyer Spor Kulübü’nde siyasi bir hava esmektedir. Bu durum nedeniyle bir zamanlar 1. Lig’deki konumu ile tüm Türkiye’nin konuştuğu, aldığı Balkan Kupası ile ülkemizi başarıyla temsil eden Sarıyer Spor Kulübü maalesef zor günler geçirmektedir” dedi.

lemi_celik_sukru_genc.jpg
 
Lemi Çelik, Şükrü Genç’in koruması altında!
Belediyelerin ilçelerdeki spor kulüplerine yardımcı olması gerektiğini belirten Canarıkan, “Ancak bunu yaparken antrenör ve yönetici seçimlerinde siyasi davranmamalıdırlar. Aldığımız tüm bilgiler gösteriyor ki maalesef Sarıyer’de spora siyaset bulaştırılmış ve yapılan transferler bu yönde gerçekleşmektedir. Şuanda Sarıyer’de alt yapı antrenörü olan Lemi Çelik’in daha önce Güngören’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sarıyer taraftarı 3 yıldır Lemi Çelik’in kulüp üzerinde elinde bulundurduğu tüm imtiyazlardan rahatsızdır. Takımdan ayrılan tüm antrenörler ve yöneticiler de çeşitli ortamlarda bu rahatsızlıklarını dile getirmişlerdir. Ama tüm bu gelişmelere rağmen her nedense Lemi Çelik, CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından tam koruma altına alınmış. Sarıyer taraftarının ve yöneticilerinin tüm uyarıları geri çevrilmiştir” diye konuştu.
 
Lemi Çelik’i daha ne kadar koruyacaksınız? 
Canarıkan Sarıyer taraftarı adına Şükrü Genç’e şu soruları sordu

- Lemi Çelik üzerinden Sarıyer Spor Kulübü’ne siyasi ricalar üzerine transferler yaptınız mı? 

- Lemi Çelik Sarıyer Spor Kulübü’nden ne kadar ücret almaktadır? Belediye ile herhangi bir ticari ilişkisi var mı?

- Sarıyer Belediyesi’nden açıktan herhangi bir ücret alıyor mu?

Sarıyer taraftarı soruyor: "Lemi Çelik’i daha ne kadar koruyacaksınız? Küme düşünceye kadar mı?" 

- Zekeriyaköy’deki arazi ne oldu? Eyüp Odabaşı’na verdiğiniz sözü neden tutmuyorsunuz?
 
AK Partili Canarıkan Şükrü Genç’in seçimden önce ve sonrasında söz verdiği Zekeriyaköy’deki 200 dönümlük arazinin neden halen kulübe verilmediğini bir kez daha sordu.
 
- Özellikle bizim Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Tülün Bey'in döneminde Sarıyer Spor Kulübü’ne ayrılan Zekeriyaköy’deki 200 dönümlük araziyi neden halen kulübe tahsis etmediniz?
 
Seçim öncesinde ve sonrasında Kireçburnu’nda yapılan toplantıda Eyüp Odabaşı ve arkadaşlarına söz verdiniz mi,  vermediniz mi?

Eğer bu konuda engeller varsa çıkın açıklayın, yoksa plan tadilatıyla büyük bir imtiyaz tanıdığınız Eczacıbaşı’nın orası üzerinden bir projesi mi var? Eczacıbaşı’na kiralanması için görüşmelerin yapıldığı doğru mu?

hayati_kaptanoglu.jpg
 
Hayati Kaptanoğlu, Lemi Çelik’i savundu
Canarıka’ın soru önergesinden sonra CHP Meclis Üyesi Hayati Kaptanoğlu kürsüye çıkıp Lemi Çelik’i savundu. “Lemi Çelik bir akademisyendir” diyen Kaptanoğlu, “Lemi CHP’den aday olmuş olabilir ancak, Şükrü Genç’in adamı değildir. Kulüple ilgili bilmediğiniz bir sürü gerçek var" dedi.

lemi_celik_meclis1.jpg
 
Gökan Zeybek, Canarıkan’a cevap veremedi
CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek’in Canarıkan’a, “Sen Bakırköy’den geldin Sarıyer’e. Sarıyer’i çok iyi bilemezsin” sözlerine ise Canarıkan, “Benim Sarıyer’e bir sürü hizmetim oldu. İstersen hepsini sayayım, ama sen Sarıyer’e verdiğin tek bir hizmeti söyle” dedi. Canarıkan’ın ısrarla Zeybek’e, “Sarıyer’e yaptığı tek bir hizmeti söyle” demesi üzerinde Zeybek uzun süre düşündükten sonra sadece gülümsemekle yetindi.

Bu haber toplam 10116 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT