Lazer Göz Ameliyatı Ve Göz Çizdirme

Lazer Göz Ameliyatı Ve Göz Çizdirme
Göz bölgesinde ortaya çıkan bazı sorunlardan dolayı gözlük ve lens kullanımı gibi etkenlerin kaldırılarak gözün sağlıklı görebilmesi için uygulanan işlemlerdir.

Lazer Göz Çizdirme Yaşı

Kişinin astigmat, miyop ve hipermetrop şeklindeki problemlere sahip olması, pratik olarak gözlük kullanmayı beraberinde getirir. Fakat çoğu insan gözlük kullanmayı yük olarak görebildiği veya görsel anlamda daha çekici görünmek için reddetmektedir. Gözlük yerine kontank lens ya da lazer göz çizdirme işlemi uygulanmaktadır. Lazer uygulamalarından önce gözün ön tarafı olan kornea özel bıçak aracılığı ile çizilerek bombelik, dolayısı ile de gözlerin numarasının değişmesi sağlanıyordu. Uygulaması yapılan bıçaklı teknik yerine sonradan ortaya çıkan excimer lazer yöntemiyle çizikler ve kesiler meydana getirilerek kornea şekillendirilmektedir.

Miyop kişilerde çoğunlukta olan bombelik durumu azaltılmakta, hipermetroplarda ise düz şekilde olan kornea bombeli hale getirilmektedir. Kontakt lens ya da gözlük kullanmayı reddeden insanlar için lazer mantıklı alternatiflerden biri olabilir. Lazer göz ameliyatı, her isteyen kişiye uygulanamamaktadır. Tekniğin uygulanmasından önce retina dahil olmak üzere göz muayenesinin yapılması gerekmektedir. On sekiz yaştan sonra numaranın sabitlenme ve değişimin durması beklenmektedir.  Doktor ve cihaz tercihi doğrultusunda belirli numara sınırlamaları bulunmaktadır. İleri seviyede göz kuruluğuna sahip olan, haritası anormal sonuçlanan kişilerde bu operasyonun yapılması riskli olarak kabul edilir.

Kırk beşli yaşlardan sonra meydana gelen yakın görme sorununu tam anlamı ile çözebilme yetisine sahip bir teknik henüz bulunmamaktadır. Orta yaştan sonra gelen miyop kişiler lazer uygulamasından sonra uzak gözlük kullanımından kurtulmakta, fakat yakın gözlük kullanımına geçmek zorunda kalabilmektedir. Bu yüzden bir gözün miyopunun daha az bir şekilde onarımının sağlanarak yakın avantajının olması gerçekleştirilir. 

Excimerlazer Tedavisi Olma Avantajı Bulunan Kişiler

Kontankt lens, gözlük kullanımına sahip olan ve on sekiz yaşını tamamlamış olan kişilerin bu tedaviyi alma hakları bulunur. Bunun haricinde göz tansiyonu olan, gözünde keratokonus gibi probleme sahip olmayan kişiler bu tedaviyi yaptırabilir. Ayrıca gebelik ve emzirme sürecinde olmayan, göz sorunu 1 senedir değişmeyen, romatizma, ileri diyabet rahatsızlıkları bulunmayan kişiler tedavi sürecine dahil olabilmektedir.

Lazer Tedavisinden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Sert kontakt lens kullanmakta olan bireylerin üç hafta öncesinde lens kullanmayı bırakmış olmaları gerekmektedir. Yumuşak kontakt lens kullanan kişilerin de bir hafta öncesinde lens kullanımını bırakmaları tavsiye edilmektedir. Kişi herhangi bir göz problemine sahip ise göz hastanesi kuruluşuna giderek doktorla beraber karar verilen tedavi yöntemi uygulanmalıdır.  

İstanbul Altuniza’de bölgesinde şubesi olan Batıgöz Hastanesi sitesinden online randevu alınarak ortaya çıkan göz sorunları tecrübeli hekimlere emanet edilebilir. Bunun için batigoz.com adresinden randevu almak yeterli olacaktır. Hastane bulunduğu konum itibari ile hem Üsküdar hem de Acıbadem bölgesine yakın olduğu için kişi ulaşım bakımından zorluk yaşamadan hastaneye ulaşabilir.

Her bireyin göz sağlığının ne durumda olduğunu anlayabilmek için senede bir defa muayene olması gerekir. Genel muayene sırasında ortaya çıkan herhangi bir göz sorunu karşısında hekim problemin uzmanı olan başka bir doktora kişiyi yönlendirmektedir. Gözlerde yaşanan sorunları ertelemeden online randevu alarak hastaneye gidilmesi önemle tavsiye edilmektedir.

Bu haber toplam 4578 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık