Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kalıcı ve en hızlı yoludur. Lazer epilasyon yönteminde; kullanılan lazer ışığının dalga boyu, melanin pigmenti tarafından emilir. Özellikle buz lazer yönteminde soğutma sistemi olduğu için, lazer ısısı cilde ve deriye herhangi bir hasar vermez. Kıl kökü, ısı sayesinde tahrip edilir ve istenmeyen tüylerden acısız bir şekilde kurtulma şansı elde edilir.

Buz Lazer epilasyon kimler için uygundur?

Buz lazer epilasyon, 12 yaşını tamamlamış ve epilasyon için engel teşkil edebilecek herhangi bir hormonal ya da tıbbi bir sorunu olmayan herkese uygulanabilmektedir. Lazer epilasyon sırasında gözler, özel gözlüklere korunur. Göz kapakları hariç olarak vücudun her bölgesine buz lazer epilasyon uygulanabilmektedir. Buz lazer epilasyon sisteminde başlıkların soğutma özelliği olduğundan acı eşiği düşük kişilere dahi uygulanabilmektedir.

Lazer epilasyon kıllara nasıl etki eder?

Lazer epilasyon sisteminde, kıl kökü hedef alınır. Kıl kökü, lazer ışınlarını ısıya çevirir ve bu şekilde kıl kökü tahrip edilir. Bu aşamada, güvenilir ve uzman merkezlerde herhangi bir yan etki görülme riski yoktur. Cilde ya da çevre dokulara zarar söz konusu değildir. Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ışını, cilt hücrelerine hasar vermeden kıl kökündeki renk pigmentleri tarafından emilir. Bu sayede kıl gelişimi engellenir ve kılların zayıflayarak tükenmesi sağlanır. Buz lazer epilasyon yönteminde, tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları dikkate alınmalıdır. Aksi halde lazer epilasyon uygulaması kalıcı sonuçlar sağlamayacaktır. Lazer epilasyon uygulamasından sonra cilt üzerinde kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklıklar birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçecektir. Daha fazla soru ve bilgi için lütfen http://www.marmarahair.com/ sitesini ziyaret edin.

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık