Ladin firması 2 yılda 11 ihale aldı

Ladin firması 2 yılda 11 ihale aldı
Sarıyer Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yapılan ihaleler deşifre oldu.

 

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Yurt Gazetesi’nin haberine göre; Ali Yavuz’un şirketi 2 yıl içinde Sarıyer Belediyesi’nden 7 milyon TL’lik, ortağının şirketi Anadolu Mimarlık İnşaat firması ise 4.4 milyon TL’lik ihale aldı.
 
Sarıyer Belediyesi’nden ihale üstüne ihale alan Ladin İnşaat Peyzaj’ın sahibi Ali Yavuz, Sarıyer Spor Kulübü’ne verdiği sponsorluk desteği için “Sarıyer’e hizmet boynumun borcu” diyor. Ali Yavuz’un şirketi 2 yıl içinde Sarıyer Belediyesi’nden 7 milyon TL’lik, ortağının şirketi Anadolu Mimarlık İnşaat firması ise 4.4 milyon TL’lik ihale aldı.
Sarıyer Belediyesi’nden son 2 yıl içinde toplam 11 ihale alan, Ladin İnşaat Peyzaj ve Anadolu Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret firmaları dikkat çekiyor. 11 ihalenin 8’ini Anadolu Mimarlık, 3’ünü ise Ladin aldı. Ancak Anadolu Mimarlığı’n aldığı 8 ihalenin toplam bedeli 4.386.376 TL tutarken, Ladin’in aldığı ihalelerin toplam bedeli ise 6.919.032 TL. Bir başka ifade ile “yükte hafif pahada ağır” işler Ladin’in. 

LADİN İLE ANADOLU ORTAKLIĞI 
Sarıyer Belediyesi’nden 2 yıl içinde toplam 11 ihale alan Ladin ve Anadolu Mimarlık firmalarının ortak özelliği, her iki firmanın sahiplerinin bir başka şirkette ortak olmaları. Anadolu Mimarlık firmasının sahibi Mehmet Aslan ile Ladin firmasının sahibi Ali Yavuz,  LDN Yapı ve Ticaret A.Ş’de ortaklar. Her iki firma da Ataşehir’de aynı adreste bulunuyor. LDN’nin çoğunluk hisseleri ise Ladin firmasına ait. LDN 2009’da İstanbul’da kurulmasına karşın, Ladin 2007 yılında Antalya’da İstanbul’a nakledilen bir şirket.

Sarıyer Manşet, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün tüm ihaleleri mercek altına alıyor.
Gündeme bomba gibi düşecek haberlerimizi bekleyin...

 

Bu haber toplam 16190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum