Kurban derilerini çaldılar

Kurban derilerini çaldılar
Sarıyer’de Kurban Bayramı’nın ilk günü kamyonet ile bir camiye gelen 4 kişilik hırsızlık şebekesi, camiye bağışlanan kurban derilerini çaldı.
Caminin güvenlik kameralarına yakalanan şüphelilerden birinin pişkin şekilde kameraya bakıp gülmesi ise dikkat çekti. 
 
Sarıyer’de dün ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. İddiaya göre, saat 15.00 sıralarında 4 kişi, kasası kurban derisiyle dolu olan 34 BB 8697 plakalı bir kamyonet ile bir caminin olduğu sokağa geldi. Burada kurban derilerini gören şahıslardan biri kamyonetten indi ve önce telefonla konuşuyormuş gibi yaparak etrafı kolladı. Etrafta kimsenin olmadığını gören şahıs, kamyonetteki diğer kişilere aşağıya inmelerini söyledi. Ardından telefonla konuşan şahıs bir süre daha etrafı kollamaya devam etti. O sırada ise kamyonetteki diğer şahıs, araçtan inerek caminin bahçesine girdi. Burada kurban derilerini gören şahıslar, el birliğiyle yaklaşık 10 adet kurban dersini kamyonete yükledi. Bu sırada kamyonetten inen 3’üncü şahıs da, hırsızlık esnasında etrafı kollamaya devam etti. Ardından kurban derilerini çalan diğer şahıslara derileri çalabilmesi için yardım etti. Bir süre sonra kamyonetin şoförü imamı görünce diğer 3 kişiyi uyardı. Ardından şahıslar kamyonete binerek hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Kamyonetin kaçtığı sırada kasasındaki şahsın pişkin bir şekilde gülmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Tüm bu yaşananlar ise caminin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
 

“3 KİŞİ YAKLAŞIK 2 DAKİKA İÇERİSİNDE 10 DERİ ÇALDI”

Caminin imamı Muhammet Bayraktar, “Ben caminin önünü temizlerken arkadaşlar kurban derisi getirmişlerdi. Daha sonra eve gittim, eve gittikten sonra bir baktım ki gelen kamyonetin bir ucu gözüküyor. Tabi derileri arabaya atmışlar ama beni görünce de kaçtılar. Yani her şey 2 dakika içerisinde oluyor. Eve girip çıkmamla beraber o esnada derileri kapıp götürüyorlar. Beni fark ettiklerinde ise kaçıp gittiler. 1-2 arkadaş arabayla takip ediyor. Ancak yetişemediler. Sadece buradan değil, başka yerden de deri çalmışlar. Kamyonetin kasası doluydu. Biz uyanamadık çünkü bizden önce deri getiren aynı bir araç olduğu için fark edemedik. Yeni deri geldi sandık. Böyle zannedince uyanamadık. O ara bizi de fark ettiklerinde kaçıp gittiler. Bu deriler camiye bağışlanıyor. Camimizin ihtiyaçlarından dolayı vatandaşlardan rica ediyoruz. Bizlere de getiriyorlar ama Allah böyle kimseleri ıslah etsin, hidayet versin diyoruz. Bunlar ihtiyaç olmasa bunları kimseden toplamayız. Yaklaşık 4 kişi geldiler, 3 kişi derileri arabaya yükledi. Tahminimce yaklaşık 10 tane deri çaldılar. Tabi sadece buradan çalıp çalmadıkları önemli değil başka yerlerden de en az 100 tane deri çalmışlardır” dedi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT