Kulüplerde siyasi amaç olmamalı

Kulüplerde siyasi amaç olmamalı
Maden Spor Kulübü Başkanı Ali Rıza Zaman, Sarıyer Manşet'e çeşitli konularda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Efsane başkan Zaman, “Amatör spor kulüplerimiz siyasete alet edilmemeli” dedi.

Kulüplerde görev alanların o kulübe manevi bir hava getirmek zorunda olduklarını belirten Zaman; “Sevgiyi, saygıyı sporcu kardeşlerimize aşılayamıyorsak eğer, bu konuda kesinlikle özeleştiri yapmalıyız. Ayrıca, spor kulüplerimiz gizliden gizliye siyasi bir amaç taşımamalıdır. Siyasi amaç olarak kullanılan bir kulüp gençlere nasıl hizmet verebilir ki? Biz kulüp başkanları olarak bu hassas konuda çok dikkatli olmalıyız. Amatör Spor Kulüpleri yalnızca gençlerimize hizmet eden bir kurum olmalıdır. Herhangi bir kulüp isim vermek istemiyorum, bu durum Türkiye’nin sorunu. Üzülerek belirtmek istiyorum ki kulüplerimizde maalesef böyle zihniyetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Siyasi olarak maddi anlamda nemalanmak isteyenler de kulüplere dadanıyor. Kulüpler artık spora katkıda bulunacak, gençlere hizmet edecek insanlardan kurulmalıdır. Herkes görüyor ki kötü niyetli insanlar fazla yol kat etmeden yolları bir yerde tıkanıyor.

Amatör spor kulüpleri ekonomik sıkıntı çekiyor
Ayrıca Amatör Spor Kulüplerimizin maddi anlamda da ciddi sıkıntıları mevcut. Bu güne kadar göreve gelen belediyeler, amatör spora destek vermediler, yalnızca bir kez Yusuf Tülün ciddi anlamda amatör kulüplere 10 bin lira gibi sağlam bir yardım yapmıştı. Bunun dışında belediyeden hiç bir yardım göremedik. Fakat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İBB’nin yapmış olduğu bazı destekler oldu, kendilerine teşekkür ediyorum.

Spordan kopamam
Ben, Maden Spor Kulübü Başkanıyım, fakat geçen sezon Büyükderespor’da futbol oynadım. 45 yaşında biri olarak eğer 1 tane genç kardeşimizi dahi spora özendirebilirsem ne mutlu bana düşüncesine hakimim. Resmi bir müsabakada gençlerle sahada mücadele etmek sanırım ciddi anlamda medeni cesaret istiyor. Ama çok şükür sahada çok sırıtmıyorum, elimden geldiğince mücadelemi veriyorum. 27 yaşında kalp krizi geçirmiş bir insan olarak 45 yaşına geldiğimde dahil sahalardan kopamıyorsam, bu tamamen sporu çok sevdiğimle alakalıdır. Son olarak eklemek istiyorum, hangi yaşta olursak olalım, Sarıyerimiz de toplumsal olarak birlik ve beraberliğimizin sağlanması şarttır. Bu yalnızca Sarıyer’in değil Türkiye’nin sorunudur, fakat biz öncelikle yaşadığımız ilçede sorumluluk almaya başlayalım ki geçen her günün zarar olduğunun bilincinde hareket etmiş olalım” dedi.

Bu haber toplam 2805 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT