Kültür Merkezi'ni 4,5 yıldır neden atıl bıraktın?

Kültür Merkezi'ni 4,5 yıldır neden atıl bıraktın?
AK Partili Hüseyin Coşgun'dan Şükrü Genç'e Kültür Merkezi sorusu...
Sarıyer Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde Demirciköy’de yaptırılan kültür merkezini kiraya verme çabaları meclisin gündemindeydi. AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun verdiği önergeyle Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bu yatırımın 4,5 yıldır neden atıl durumda bırakıldığını sordu.
 
Bu bina siyasi maksatlı atıl bırakıldı
AK Partili Coşgun meclise verdiği önergeyle şunları söyledi: CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin 4,5 yıldır ilçeye bir eser kazandırmadığı gibi, daha önce kazandırılan eserleri de atıl durumda bırakılması ya da amacının dışında kullanması Sarıyer halkını rahatsız etmektedir. Bilindiği gibi eski Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Tülün döneminde Demirciköy’de güzel bir kültür merkezi yapıldı. Ancak her nedense bu kültür merkezi sizin döneminizde tamamen siyasi maksatlı bir şekilde 4,5 yıldır atıl bırakıldı. Belediyenin böyle bir binaya ciddi bir ihtiyacı varken, sürekli birilerine kiralamak için çaba sarf ediyorsunuz. Ne ya yazıktır ki, böyle bir yatırım birilerine kar sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde ihaleye çıktı. Tek bir firmanın teklif verdiğini ve ihalenin iptal olduğunu biliyoruz. 

huseyin_cosgun_ic1-001.jpg

Sarıyer halkı kullansın istiyoruz
Biz bu güzel binayı özel şirketler değil, Sarıyer halkı kullansın istiyoruz. Kurslar, sergiler düzenlensin. Amacına uygun kullanılsın. Emin olun ki Sarıyer halkı bunu istemektedir ve yaptığınız bu kiralama olayından rahatsızdır. Kamuoyunda birilerine peşkeş çekildiğine yönelik soru işaretleri vardır. 

Coşgun, Şükrü Genç’e şu soruları sordu
- Siz göreve başladığınızda bu bina tamamıyla bitmiş ve kullanılabilecek durumdaydı. Neden kullanmayıp 4,5 yıl atıl durumda bıraktınız?

- Bu yaptığınız Sarıyer halkına haksızlık değil midir? 

- Yıllardır atıl beklettiğiniz bu binayı Alevi vatandaşlarımız talep ettiği için mi acele bir şekilde kiraya veriyorsunuz?

Bu haber toplam 5857 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum