Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir ?

Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir ?
Adım adım kredi notunuzu iyileştirme teknikleri

Kredi Notu “ geçmişinizde yapmış olduğunuz finansal işlemler sonucunda analiz edilerek ortaya çıkarılan bir sistemdir. Kredi notu sorgulama sonrasında ortaya çıkan kredi notunuz sizinle çalışmak isteyen bankalar ve finans şirketleri açısından referans değeri taşımaktadır. Bu işlemi gerçekleştiren tek kurum Findeks firmasıdır. Bu kuruma ait resmi internet sitesinden belli bir ücret karşılığı kredi notunuzu görmeniz mümkün. Kredi notunu önemli bir kriter olarak değerlendiren ve bu nota göre kredi veya kredi kartı veren kurumlar için bu rapor olmazsa olmazların başında gelir.

Peki; Kredi Notu Nasıl Yükseltilir ?

Kredi notu yüksek olmayan ve Türkiye ortalamasının altında bir puana sahip kişiler, kredi ve kredi kartı isteklerinde bankalar tarafından olumsuz cevap ile karşılaşabilirler. Kredi notu nasıl yükseltilir konusunda güvenli sitelerden yardım alabilir, kredi notunuzu bu sayede yükseltebilirsiniz.  Kredi notları anında güncellenmez, finans geçmişi ile beraberinde 5 içinde yenilenme söz konusu değildir fakat her ay güncellenir. Bu güncellemeler eşliğinde düzenli ödemeler ile birlikte belirli bir zaman geçmesi gerekir. Kredi notunuz ortalamanın altında ise bankalarla düzenli bir şekilde çalışmaya devam etmelisiniz. Belirli bir süre zarfından sonra puanlarınızda iyileşme olduğunu göreceksiniz.

Kredi Notu Ne Zaman Güncellenir ?

Kredi notlarınız ayda 1 defa her ay başı güncellenir fakat düzenli ödemeler yapsanız bile belirli bir süreden sonra olumlu olarak puanlarınıza yansır. Ödemeleriniz sonrası, çalışmış olduğunuz finans şirketleri ve çalışma şeklinizle beraber puan artışına gidilebilir. Hali hazırda çekmiş olduğunuz kredi varken diğer bankadan kredi çekmeniz sıkıntı yaratabilir. Anında güncellenmeyen kredi notunuzu bir diğer banka görmez ve bu yüzden tekrar kredi vermede problem çıkabilir.

Kredi Notu Affı Çıkar Mı ?

Kredi notları konusunda, kredi notlarını belirleyen kuruluş özel bir kuruluş olduğundan dolayı herhangi bir af çıkması söz konusu değildir.  Siz ancak, kredi notlarınızı yükseltme adımlarını takip ederek belli bir zaman sonrası iyileştirme yapabilir ya da notunuz ile alakalı itirazlarınızı kuruma bildirebilirsiniz.

Kredi Notunda Düzeltme

Kredi notunuzun düşmesi durumunda tekrar yükselmesini görmeniz için bankalar ile düzenli çalışmanız gereklidir. Tüm bu konular da detaylı bilgiler http://kredinotubu.com/ adresinde mevcut olup, ayrıntılı şekilde incelediğinizde kredi notlarınızı yükseltme imkanına sahip olabilirsiniz.

Bu haber toplam 7418 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT