Komisyoncu CHP'li milletvekili kim?

Komisyoncu CHP'li milletvekili kim?
CHP'li bir milletvekilinin Sarıyer Belediyesi'nin Reşitpaşa'daki değerli bir arazisinin satışında komisyon aldığı iddiası Sarıyer’i karıştırdı.
Konuyu belediye meclisine taşıyan AK Partili Halil Canarıkan verdiği soru önergesiyle Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ortada dolaşan iddiaların doğruluğunu sordu. Sarıyer Belediyesi’nin değerli arsalarının giderayak satıldığını vurgulayan Canarıkan, “Reşitpaşa’da, Zekeriyaköy’de satılan belediye arsalarında CHP’li bir milletvekilinin komisyon aldığı doğru mudur? Sarıyer halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Burası emlakçı dükkânı değil, Sarıyer Belediyesi” diye konuştu. 

CHP’li belediye ‘batan geminin malları’ edasıyla arsaları satıyor
Meclisin, Belediye Başkanına sürekli arsa satışı ve borçlanma ile ilgili yetki verdiğini belirten Canarıkan, “Reşitpaşa’da çok değerli bir arazimiz satıldı. Bunun yanında encümenden direkt satışı yapılan birçok arsa var. Ne yazık ki sayın başkan “Batan geminin malları” edasıyla yeni satışlarla giderayak sıfırı tüketmek istiyor. Belediyeden aldığımız duyumlara göre Zekeriyaköy’de Sarıyer Belediyesi’ne ait bir arsanın encümende satışı için imar müdürlüğünde hazırlıklar yapılıyor. Yine Sarıyer’imizin en değerli arazilerinden biri olan Reşitpaşa’daki Emniyet Müdürlüğümüzün hemen karşısında bulunan 1352 ada 8-10 parseldeki yani Meyyali Restaurant’ın bulunduğu yerle ilgili de farklı duyumlar alıyoruz” dedi.

halilcanarikanic1.jpg
 
Sarıyer’in hakkını kimseye yedirmeyeceğiz
Canarıkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Anlaşılan 4,5 yılda borç batağına sürüklenmiş bir belediye elinde ne var ne yok satarak kendisini bu bataktan çıkartmaya çalışıyor. Bu gerçekten acı verici bir durum. 4,5 yılda taş üstüne taş koyamamış bir belediyenin halkın malını bu şekilde pazarlamasına izin vermeyeceğimizi buradan belirtmek istiyorum.  Giderayak gizli bir şekilde yürütülen bu satış işlemlerine Sarıyer halkı adına dur diyeceğiz. Burası belediyedir arkadaşlar emlakçı dükkânı değildir bunu size hatırlatmak isteriz.”
 
AK Partili Canarıkan Sarıyer’deki iddialarla ilgili de şu soruları sordu: 
- Şimdiye kadar belediyemize ait kaç tane arsa sattınız?
- Özellikle Reşitpaşa’daki arsayı satarken, buradan CHP’li eski bir milletvekili komisyon aldı mı? 
- Meyyalinin bulunduğu alanla ilgili ne yapmak istiyorsunuz?
- Zekeriyaköy’de çok değerli bir arazinin satışı ile ilgili imar müdürlüğünde bir çalışma var mıdır? 

Bu haber toplam 4112 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum