Kireçburnu’nun yenilenen tesisleri açıldı 

Kireçburnu’nun yenilenen tesisleri açıldı 
Sarıyer Belediyesi tarafından yenilenen Kireçburnu Spor Kulübü Tesisleri, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çok sayıda mahallenin katılımıyla açıldı. 

Geçtiğimiz yıl elektrik kontağından çıkan yangınla neredeyse kullanılamaz hale gelen Kireçburnu Spor Kulübü Tesisleri, Sarıyer Belediyesi tarafından yenilendi. Sezonunda başlamasıyla birlikte yüzlerce çocuğun spor yaptığı tesisleri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açtı. Mahalle halkının ilgi gösterdiği açılışa CHP Meclis Üyeleri Hüseyin Coşkun, Mustafa Bakır, Hayrettin Dereli, Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Spor Müdürü Sibel Aki de katıldı.

kirec3.jpg

Kalender’den Şükrü Genç’e teşekkür 

Yangın sonrasında hem maddi hem de manevi olarak ciddi şekilde zarar gördüklerini belirten Kulüp Başkanı Yaşar Kalender,  desteklerinden dolayı Şükrü Genç ve ekibine teşekkür etti. 1951 yılında kurulan Kireçburnu Spor Kulübü’nün birçok sporcu yetiştirdiğine değinen Kalender, “Altı sene önce bir kadın futbol takımı kurduk. İki sezondur Türkiye Süper 1. Ligi’nin 10 takımından biriyiz. Yani bütçeleri çok büyük olan kulüplere karşı bizim ufak mahallemiz dimdik ayakta duruyor ve mücadele ediyor. Çizgimizi bozmadan onurla Sarıyer ilçemizi temsil ediyoruz. Tabi ki başarılı olmamızda birçok faktör var. Bunlardan birisi de belediye başkanımız sayın Şükrü Genç’in katkılarıdır. Bunun yanında sporcu kızlarımızı alınlarından öpmek gerek. Hepsi üniversitede spor akademisi okuyorlar. Aralarında 2-3 tanesi bu sene mezun oldu, öğretmen ve antrenör olacak. Genç kızlarımızla gurur duyuyoruz”dedi.

kirec1-001.jpg

Şükrü Genç; “Desteğim hep arkanızda olacak”

Kentlerdeki spor alanlarının önemine değinen Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Spor vazgeçilmez bir yaşam alanı. Çocukları buralardan bir yere taşımak lazım. Diğer kulüpler alınmasınlar ama Kireçburnu Spor Kulübü’nün bir farklılığı var. Yaşamda kadınların var olması gerekiyor ve sporda kızlarımıza desteklerinden dolayı Kireçburnu Spor Kulübü’ne ayrıca teşekkür ediyorum. Kendini spora, çocuklara ve yarınlara adamış tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Kolay değil 1. Lig'te Kadın Futbol Takımı yaratmak. Biz de bunun paralelinde voleybolu yaratmaya çalıştık. Bir semt takımının adını Türkiye’nin her yerine yazdırması çok önemli. Sporun eğitimle birlikte bir ülkenin kalkınmasının temel taşları olduğunu unutmamak lazım.  Özellikle annelerimizin çocuklarına sevgilerinin yanına bizler de o sevginin bir nebzesini katabilirsek bu işi sonuna kadar götürürüz. Desteğimiz hep arkanızda olacak” diye konuştu.

kirec5.jpg

Konuşmaların ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kireçburnu Spor Kulübü Başkanı Yaşar Kalender ve sporcularla birlikte kurdeleyi keserek tesisleri gezdi.

kirec2-001.jpg

kirec4.jpg

Bu haber toplam 9636 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT