Kimse başarımızı gölgeleyemez

Kimse başarımızı gölgeleyemez
Sarıyer Belediye Spor Kulübü Bayan Voleybol takımına yenildikten sonra, Sarıyer’in galibiyetini gölgelemek isteyen Çerkezköy Başkanı Ahmet Korkmaz’ın talihsiz açıklamalarına Sarıyer’den cevap gecikmedi.

Sarıyer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç yaptığı açıklamayla Çerkezköy yönetimini centilmenliğe davet etti.

Ali Ergenç yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çerkezköy Spor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet KORKMAZ ‘ın basına yapmış olduğu yazılı açıklamada ;“Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü taraftarı ile ilgili çirkef hareketleri, küfürlü tezahüratları, sözlü saldırı ve taciz gibi” suçlamalarda bulunmuş ve spora yakışmayan cümleler kullanmıştır.  Bu konu ile ilgili olarak siz basınımızın değerli ve güzide mensupları ile konuşmama başlarken kendilerine şu soruyu sormak istiyorum.

- O tahrik olayı anına gelinceye kadar aleyhlerine herhangi bir durum yaşandı mı?

Yapmış oldukları açıklamanın gerçekle hiçbir alakası yoktur. Sadece kamuoyunu yanıltmakla kalmamış, bir de hak etmediğimiz bir duruma düşürerek Sarıyer camiası olarak üzülmemize neden olmuşlardır.

Maçın başlangıcından itibaren setlerde skor 2-2 olana kadar ve durum rakibimizin lehine gelişirken dahi seyircimiz tarafından hiçbir nahoş olay yaratılmamıştır. Bu süreç içerisinde de rakibimizin saygıdeğer Başkanı ve yöneticilerinin de hiçbir şikâyeti olmamıştır. Bildiğiniz üzere voleybol maçları üç alınmış set üzerinden oynanmaktadır. Maçın devamında oyunun akışı takımımızın lehine gerçekleşmiştir. Bu sırada takımımızın taraftarı sadece takımımızı desteklemiş ve rakibimizi rahatsız edecek hiçbir olumsuz bir harekette bulunmamıştır.

Setler 2-2 olduktan sonra, oyunun beşinci setine geçilmiş seyircimiz maçın başından beri yaptığı gibi takımımızı tezahüratlarla desteklemeye devam etmiştir. 5. Sette sayılar 13-10 olana kadar taraftarlarımızın en ufak bir çirkinlik sayılacak davranışları olmamıştır.  O sırada takımımız servis hakkını kullanmış ve sayılar 13-11 olmuştur. (Sayılar lehimize olup sayıyı Çerkezköy kazanmıştır)

İşte bu ana kadar normal bir maç atmosferi içinde takımını en güzel şekilde destekleyen seyircimiz, takımımız maçı kazanmak üzere olmasına rağmen sahadaki bir sporcuya çirkin sözler sarf etmeye başlamıştır. Çünkü; o anda rakibimizin 8 numaralı oyuncusu sayıyı kazandık sonra bizim tribünlerimize dönerek küfür etmiştir.

O ana kadar maçın skorunun takımımız aleyhine geliştiği periyotlarda dâhil olgun bir şekilde taraftarlık görevini yapan seyircimiz tam maçı kazanmak üzereyken bu şekilde davranmasının nedeni Çerkezköy takımının 8 numaralı sporcusunun etmiş olduğu küfürle tahrik olmaları idi.

Hemen olayın akabinde rakibimizin yardımcı antrenörü seyircimizin sözlü tepkisini fırsat bilerek asil ve yedek oyuncularını oyun alanının ortasında toplamıştır. Çerkezköy Spor kulübünün antrenörü, yardımcı antrenörü ve sporcuları oyun alanında beklerken başhakemin iki kez uyarısına rağmen yerlerine geçmediler. Bu hareketin oyunu durdurma, oyunu soğutma ve sabote etme amaçlı olduğu kanısındayız.

Kulüp Başkanımız Sayın Ali Ergenç’in seyircilere yaptığı konuşma neticesinde, kulübümüzün yöneticileri, salon personeli ve özel güvenlik ekiplerince taraftarlarımız sükûnete davet edilip bulundukları tribünün en ön 2 sırasının boşaltılması sağlanmıştır. Diğer taraftan da rakibimizin erkek futbol takımından oluşan seyirci gurubunun bizim seyircimize tepki göstermesi üzerine seyircimizle aralarında elektriklenme olmuş, yine yöneticilerimizin ve salon personelinin gayretleriyle bu durum kontrol altına alınmıştır.

Seyircilerimiz sakinleştirildikten ve tribünlerin ilk 3 sırası da boşaltıldıktan sonra başhakem tarafından rakibimizin yedek oyuncuları ve teknik heyetinin yerlerine geçmesini, müsabakayı başlatacağını söylemesine rağmen rakibimiz başhakemin arka arkaya uyarıyı hiçe sayarak bu olumsuz hareketlerine devam etmişlerdir.

Bunun üzerine maçın başhakemi, hakem sandalyesinden inip yardımcılarını da alarak soyunma odasına gitmiştir. Yapılan görüşmeler sonrasında Maçın başhakemi müsabakayı devam ettirebilmesi için salonun boşaltılması gerektiği söylemiştir.

Kulübümüzün Başkanı Sayın Ali Ergenç mikrofonu alarak takımımızın taraftarlarını sükûnete davet etmiş ve hakemin müsabakayı devam ettirebilmesi için salonun boşaltılmasını istediğini ve bu konuda duyarlı davranmalarını söylemiştir. Taraftarlarımız büyük bir olgunlukla başkanımızın ricasına olumlu cevap vermişler ve salonu terk etmişlerdir.

Ancak Çerkezköy Spor kulübü başkanı futbol takımı sporcularının salondan çıkmalarını istememiştir. Dışarıda bizim seyircimizle karşı karşıya gelmemeleri arzusu tarafımızdan da haklı görülmüş, kendilerine salon içinde oda açılmış ve yöneticilerle birlikte yanlarında olunmuştur.

Kısaca söylemek gerekirse; Sporda galibiyet ve mağlubiyetlerin kabul edilmesi gereğine inanan bizler, tüm olaylar boyunca Çerkezköy yöneticilerinin, taraftarının ve oyuncularının yanında olduk. Rakibimizin iddia ettiği gibi en ufak bir saldırı ya da sahaya giren bir taraftarımız olmadı. Hakemlerin salonu boşaltma istekleri karşısında salon en kısa zamanda boşaltılmış, müsabaka oynanır hale gelmiştir. Salonun boşaltılması sırasında rakibimizin yöneticileri ve taraftarlarının zarar görmesi engellenmiştir. Maçın bitiminde rakibimizin seyircisi, yöneticisi oyuncularıyla birlikte hiçbir olaya maruz kalmadan yolcu edilmeleri sağlanmıştır. Gördüğünüz gibi, rakibimizin bir oyuncusun davranışıyla tahrik olan seyircimizin başlattığı söylenen olaylar yönetimimizin önemli uğraşları ve seyircilerimizin duyarlı davranmaları sayesinde olaylar büyümeden sonlanmıştır. Ancak bu durum Çerkezköy yöneticileri tarafından görmezden gelinmiş, kulübümüz ve taraftarlarımız ile ilgili o talihsiz açıklamayı yapmışlardır.

Sporda bu tür tasvip etmediğimiz olaylar karşısında yöneticilerin daha dikkatli davranmalarını, gerginlik yerine dostlukların geliştirmesinden yanayız. Çerkezköylü yönetici dostlarımız :” Bir olay yaşandı, ancak Sarıyer Belediyesinin Başkanı ve yönetici arkadaşlar yanımızdan ayrılmadı, olayları yatıştırmak için gereken çabayı gösterdiler.” şeklinde centilmence bir açıklamada bulunabilirlerdi. Ancak kin kusan, savaş kaybetmiş kumandan görüntüsünde verilen demeç ve beyanlardan ötürü üzüntümüzü belirtiriz

Bu geminin içinde bulunan bizlerin günlük başarı yerine kalıcı başarılara erişmek için dayanışma ve dostluk çerçevesinde olmasını diliyor hem kendi takımımız hem de voleybolu seven Çerkezköy yöneticilerini ve taraftarlarını bu doğrultuda dostluk ve fair-play çerçevesinde davranmaya davet ediyorum.

Durumu özetlersek:
1- Çerkezköy Sporun 8 numaralı sporcusunun seyirciyi küfür ederek tahrik etmesi üzerine çıkan olaylar Sarıyer Belediyesi Spor Kulübünün Başkan ve yöneticileri tarafından büyümeden önlenmiştir.

2- Olayın bu bölümünde ve devamında seyircimiz en ufak bir şekilde rakibimiz sporcularına fiili saldırı, sözlü saldırıda bulunmamışlardır. Sadece kendilerine bu şekilde davranan sporcuya karşı aynı şekilde karşılık vermişlerdir.

3- Rakip Takım bu durumdan istifade etmek isteyip maçın tatil edilmesi için her türlü olumsuz davranışa girmiş, kulübümüz yöneticilerinin tüm iyi niyetini kötüye kullanıp, seyircimizin hadiseyi büyütmeyişini görmezden gelerek maçın kendi aleyhlerine geliştiği imajını oluşturmaya çalışmıştır.
Konu bundan ibarettir.

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT