Kilyos sahilini moloz kapladı!

Kilyos sahilini moloz kapladı!
Kilyos’ta yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridi inşaat molozlarıyla kaplandı. Nereden geldiği belli olmayan molozlara Sarıyer Belediyesi müdahale etti. 

Denizden döküldüğü düşünülen inşaat molozları neredeyse tüm sahil şeridini kapladı. Sahile vuran malzemeler arasında, kapılar, su boruları, moloz yüklü çuvallar da yer alıyor. Atıkların nereden geldiğinin araştırıldığını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sahildeki molozların temizlenmesinin kolay olduğunu ancak denizdeki kirlilik için mutlaka denizden müdahale yapılması gerektiğini söyledi.

kilyos-facia-ic1.jpg

“SANKİ BİR SİTENİN MOLOZU DENİZE ATILMIŞ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in CNN Türk’e şu açıklamaları yaptı:”Cumayı cumartesiye bağlayan gece haberdar edildik. Ancak inanılmaz derecede yoğunlukla geliyor. Buraya 3-5 bina değil, sanki bir sitenin yıkılması sonucu denize boşaltılmasıyla olmuş olabilir. Kıyı şeridinin koy bölümlerinde söz konusu bu. Büyük ihtimalle kamyonla taşındı ve bir yere boşaltıldı. Veya tekneden de boşaltılmış olabilir. İlk defa böyle bir şey yaşadık. Şaşkınız dolayısıyla. 3 kamyona yakın atık temizlendi. Sadece kıyıdan temizlik yapılıyor. Mutlaka denizden de müdahale edilmesi gerekiyor.”

Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT