Kılıçdaroğlu Sivas’ta halkla buluştu

Kılıçdaroğlu Sivas’ta halkla buluştu
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı´nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta düzenlenen mitinge katıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de organizasyonunda yer aldığı Sivas mitingi tarihin en kalabalık mitinglerinden biri oldu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı´nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye dünyayla yarışacak. Dünyanın işsizlik deposu olmayacak burası. Dünya göçmen deposu olmayacak. Dünyanın çöp deposu olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilgiyle, birikimle, kalkınmayla dünyayla rekabet eden bir devlet haline gelecek" dedi.
Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eşlik etti. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı´nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta düzenlenen mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu’nu Sivas Hava Limanı’nda yaklaşık bir haftadır çalışma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç karşıladı.

k4-002.jpg

Ali Babacan'ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, seçmenlere hitap etti. Sivas'ın daha önce 14 milletvekili çıkardığını ama şimdi 5'e düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hiç acaba Sivaslı kardeşlerim düşündü mü? Sivas, Cumhuriyetin temellerini atan kent. Anadolu'nun göbeğinde bereketli toprakları var. Cumhuriyet döneminde yapılan büyük ve güzel yatırımları var. Bir anlamda demir yolunun Türkiye'de merkeziydi burası. Ne oldu da 14 milletvekili çıkaran Sivas şimdi 5 milletvekili ancak çıkarabiliyor. Neden biliyor musunuz? Ben söyleyeyim. Ya nasıl olsa Sivas oyları çantada keklik, efendim fabrika yapsak da yapmasak da demir çeliği satsak da satmasak da nasıl olsa oylar çantada keklik, bize oy veriyorlar, önemli değil... Siz önemli bir kentsiniz. Güzel bir kentsiniz. Sivas coğrafyası sıradan bir kent değil. Benim size sözüm var. Göreceksiniz. Sivas Demir Çelik Fabrikası'nı kamulaştıracağım. Binlerce işçi orada çalışacak. Binlerce Sivaslı. 22 yıldır yapmıyorlar, yapamıyorlar. Sizi düşünmüyorlar, evlatlarınızı düşünmüyorlar. Herkes nerede? İstanbul'a gidiyor, Ankara'ya gidiyor, İzmir'e gidiyor, Denizli'ye gidiyor, Bursa'ya gidiyor acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim diye. Neden arkadaşlar? Baba toprağı burası. Burada çalışın, burada iş yaratın. Burası bizim toprağımız değil mi? Bay Kemal 6 ay içinde o fabrikayı kamulaştıracak ve Sivaslılara tahsis edecek. Göreceksiniz" dedi.

k2-004.jpg

'DÜNYAYLA REKABET EDECEĞİZ'

Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun herkese saygı duyduğunu ve ayrımcılığa karşı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ayrımcılık sadece insanlar arasındaki ilişkide değil. Yatırım yapıyorsanız orada da ayrımcılık olmaması lazım. Bir sanayi bölgesi var. Yeni açılan bir başka sanayi bölgesi var. İki sanayi bölgesi arasındaki teşvik farklı. Niye farklı? Çünkü diyorlar ki önce yatırım yapanları cezalandıracağız. Sonra yatırım yapanlarını ödüllendireceğiz. Böyle bir anlayış devlet yönetiminde olmaz. Devlet adaletle yönetilir. Devlet liyakatle yönetilir, devlet bilgiyle yönetilir. Devlet kimle yönetilir? Bütün bunlar olmadığı takdirde böyle farklı kararlar ve rahatsız edici uygulamalar çıkıyor ortaya. Onun da sözünü Sivaslı sanayicilere, Sivaslı yatırımcılara veriyorum. Bütün teşvik Sivas'ın tamamını kapsayacak bir bölgeyiz. Bir şey daha, büyük bir coğrafya. Güzel bir coğrafya. Bereketli toprakları var. Sorun. Ya arkadaş buğdayı niye dışarıdan alıyoruz? Arpayı niye dışarıdan alıyoruz? Yulafını niye dışarıdan alıyoruz. Soğanı, yemi dışarıdan alıyoruz. Canlı hayvanı niye dışarıdan alıyoruz? Eti niçin dışarıdan alıyoruz? Neden? Toprak mı yok, var. İnsan mı yok, var. Güneş mi yok, var? Su mu yok? E, o da var. Neden dışarıdan alıyoruz? Neden üreticiyi, çiftçiyi toprağa küstürdük. Burada kazanacak insanımız. Her şeyi biz üreteceğiz. Felsefem ne? Türkiye dünyayla yarışacak. Dünyanın işsizlik deposu olmayacak burası. Dünya göçmen deposu olmayacak. Dünyanın çöp deposu olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilgiyle, birikimle, kalkınmayla, dünyayla rekabet eden bir devlet haline gelecek. Bunun sözünü veriyorum. Dünyayla rekabet edeceğiz. Hep birlikte bu rekabeti yapacağız."

k3-003.jpg

Bu haber toplam 3177 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT