Kılıçdaroğlu ile Şükrü Genç yeni hizmet binasının kurdelesini kesti

Kılıçdaroğlu ile Şükrü Genç yeni hizmet binasının kurdelesini kesti
Sarıyer Belediyesi Yeni Hizmet Binası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle açıldı.

Sarıyer, belediye tarihindeki 33 yıllık hasretin ardından yeni belediye hizmet binasına kavuştu. Binlerce Sarıyerlinin katıldığı törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bir araya gelerek önemli mesajlar verdi. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in de şarkılarıyla renk kattığı törende, binlerce kişinin oluşturduğu kalabalık İzmir Marşı’nı söyledi.

acilis.jpg

Kılıçdaroğlu; ’16 Nisan’da oyumuzu hayırlı bir şekilde kullanacağız’ 

Binanın temel atma törenine de katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışta bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyerek 16 Nisan referandumu hakkında önemli mesajlar verdi. Binlerce vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, " 16 Nisan'da oy kullanacağız. Ne için Demokrasi için. Ne için bayrağımız için Ne için Çocuklarımız için. Birlikte gideceğiz aksatmadan. Oyumuzu hayırlı bir şekilde kullanacağız. Demokrasiye sahip çıkmak için. Söz mü Sandığa giderken yalnız gitmeyeceğiz. Komşumuzu alacağız, amcamızı alacağız, yeğenimizi alacağız. Diyeceğiz ki, bayram havası içinde sandığa gideceğiz; TBMM'nin onurunu korumak için gideceğiz. 'Gel gidelim, demokrasiye sahip çıkmak için gidelim. Gel gidelim, '80 milyonun iradesini tarihe yazmak için gidelim'. 'Tek adamının sözü değil, 80 milyonun sözü geçsin, onun için gidelim' deyin" şeklinde konuştu.

‘Bugün düğün günümüz’

Açılışta konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 33 yıl sonra aynı çatı altında toplanan Sarıyer Belediyesi için bugünün tarihi bir gün olduğunun altını çizerek, “7 Ocak 2012 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığımız yeni hizmet binamızın açılışı için toplandık. Sarıyer Belediyesi 1984 yılından bu yana ilk defa bir hizmet binasına kavuşuyor. Bizim bu heyecanımıza ortak olduğunuz için, böyle bir tesisin açılışını yapmış olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün bizim ve tüm Sarıyer’in düğün günü. Bizler bu binayı açarak sadece ilçemizi ve ülkemizi modern bir binaya kavuşturmadık. Aynı zamanda verdiğimiz sözleri tutabilecek bir iradeye sahip olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.

acilis2.jpg

Şükrü Genç; ‘Bizim aşkımız sevdamız Sarıyer’dir’

Sarıyer halkı ile birlikte ortak akılla yürümeye devam edeceklerini belirten Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim yolumuz sevgi yoludur. İnsanlığa hizmet yoludur. Bizim aşkımız sevdamız Sarıyer’dir. Çünkü biliyoruz ki çalışanlar kötülük düşünmeye vakit bulamaz. Çalışmayanlar ise kendilerini kötülükten kurtaramazlar. Hz. Ali’nin sözüdür bu.” 

acilis4.jpg

‘Kamu kaynağını en verimli şekilde kullandık’

“Bugün açılışını yaptığımız Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilk. Bunu gururla, ısrarla, bir mühendis olmanın gururuyla söylüyorum. Bu binanın temelinde bu çocukların sevgisi, Sarıyerlinin emeği, alın teri, parası var. Kendi öz bütçemizle ve akılcı harcamalarla kamu kaynağını en verimli şekilde kullanmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gurur hepimizin duyurusuyla açılışına davet ettiğimiz hizmet binamız 33 yıl sonra tüm birimleri tek çatı altında topluyor. Bu sayede belediye hizmetlerinde hız artacak, ayrıca belediyemiz için büyük tasarruf olacak.”

‘Hiç iş kazası yaşamadık’

“Gururla söylemek istiyorum ki, binamızın yapımı sırasında hiçbir iş kazası olmadı. Bu bizim için çok önemli. Ayrıca hemen arkamızda yer alan bir kültür merkezi de iki ay sonra hizmete açılacak. Onun yanında İstanbul Boğazı’nın oluşum müzesini de halkımıza armağan ederek dünya uygarlık tarihinin eksik bir halkasını tamamlamış olacağız.” 

acilis5.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından açılış kurdelesi büyük bir coşkuyla kesildi.

Açılışa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, İl Başkanı Cemal Canpolat, TBMM Başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak,  Milletvekili Gülay Yedekçi, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

acilis6.jpg

Konser sonunda Şükrü Genç ve Ferhat Göçer özgürlük için güvercin uçurdu.

acilis7.jpg

Belediye binasının hikâyesi

Bu haber toplam 10980 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT