Kazım Uğur Kızılaslan kimdir?

Kazım Uğur Kızılaslan kimdir?
AK Parti 2014 Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Uğur Aslan'ın özgeçmişi, biyografisi..
1968 Elazığ doğumluyum. 1974 Yılından bugüne de Sarıyer Reşitpaşa’da ikamet etmekteyim.  Lise eğitimimi İstanbul/Şişli’deki St. Michel Lisesi’nde tamamladıktan sonra, ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Boston Üniversitesi’nin İşletme bölümüne girdim ve 1992 yılında mezun oldum. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans bölümüne katıldım ve Dünya Ekonomisi’nde Entegrasyon Çabaları ve KEİB Örneği tezini başarıyla vererek ilk master eğitimimi tamamladım. 1993 yılından itibaren 1.5 yıl süreyle Fındıklı’daki Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Mali Analiz Müdürlüğü bölümünde görev aldım. 1996 yılında ise Başbakanlık’ta çalışmaya başladım ve burada 2.5 yıl süreyle hizmet verdim. 1998 yılında dünyanın en prestijli uluslararası ilişkiler ve strateji okullarından biri olarak değerlendirilen Johns Hopkins Üniversitesi Yüksek Uluslararası Etüdler Okulu’na (SAIS) kabul edildim ve bu okulda Uluslararası Ekonomi, Stratejik Araştırmalar ve Ortadoğu bölümlerini tamamladım. 2001 yılında Bölgesel bir Alt-Sistemde Orta Güçler Arası Sorunlu Komşuluk : 20. Yüzyılda Türkiye-Suriye İlişkileri adlı tezimi vererek başarıyla mezun oldum.
 
Yurda dönüşüm sonrasında hem kâğıt ithalatı ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren aile firmamızda babama yardımcı oldum, hem de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimime başladım. Doktora eğitimimin ders ve yeterlilik gereklerini tamamladım ve Dış Politika’nın Sivil-Asker İlişkilerine Etkisi konulu tez çalışmasına başladım.
 
Partimizde, 2007 seçimlerinde Malatya, 2009 yılında Beşiktaş Belediye Başkanlığı aday adaylığı ve 2011 yılında İstanbul 2. Bölge milletvekilliği aday adayı olarak görev aldım. 2008 yılında ise partimizin Siyaset Akademisi tarafından yürütülen Yerel Yönetimler Programı’na katıldım ve İstanbul üçüncüsü olarak mezun oldum. Bu arada çeşitli kitapların dilimize çevirilerini yaptım.
 
Evli ve üç çocuk babasıyım. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyorum.

Bu haber toplam 26130 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT