Kavacıklılar piknik şöleninde hasret giderdi

Kavacıklılar piknik şöleninde hasret giderdi
Kavacık Köyü Derneği 19.Kavacık Piknik Şölenini muhteşem bir katılımla gerçekleştirdi.
Hazırlıkları 1 yıldan beri sürdürülen şölen Sivas Koyulhisar Kavacık Köyü Seyfetün Yaylası’nda yapıldı. Civar köylerden bazılarının bu sene piknik şöleni yapmaması sebebiyle yoğun bir misafir katılımının da olduğu etkinlikte yaklaşık olarak beş bin kişi katılım gösterdi. Almanya , Franda , Avusturya ve Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan üç bin kadar Kavacıklı etkinliğe katıldı. Kavacıklılar İstanbul’dan konvoylar halinde otobüslerle ve çeşitli illerden ve ilçelerden kişisel otomobilleri ile etkinliğe akın ettiler.
 
kavacikic1-001.jpg
Tam bir doğa harikası yer olan Seyfetün Yaylası’na ziyaretçiler şölenden bir gün önce gelerek yerlerini hazırlamanın telaşını yaşadılar. Pazar sabahı program başlamadan önce Kavacık Dernek Başkanı Sezgin Başalan ve yönetim kurulu üyeleri davul ve zurna eşliğinde bütün Kavacıklıları tek tek dolaşarak “Hoşgeldiniz” diyerek kısa bir süre de olsa sohbet etme imkanı buldular. 
 
Program Kuranı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı eşliğinde saygı duruşu ile başladı. 
Programın sunuculuğunu gene Kavacıklı olan aynı zamanda dernek başkan yardımcılığı görevinde bulunan Sezai Öztekin yaptı.
 
Açılış konuşması için sahneye davet edilen dernek başkanı Sezgin Başalan sözlerine memleketim şiiriyle başladı. Başalan yaptığı konuşmada; “Derneğimizin bugünlere gelmesinde katkı sağlayan ağabeylerime, kurucular kuruluna, yönetim kurullarına, başkanlarıma, ağalarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli olmuş eski dernek başkanlarımdan Durmuş Eryiğit ve Adem Daşpınar’a Cenabı Allah’tan rahmetler diliyorum. Bu muhteşem şölenin oluşmasında maddi ve manevi katkıda bulunan Sarıyer Belediye başkanım sayın Şükrü Genç’e, Sancaktepe Belediye Başkanım sayın İsmail Erdem’e, Kağıthane Belediye Başkanım sayın Fazlı Kılıç’a ve Kağıthane Belediye Başkan Yardımcımız köylümüz, yiğidimiz, kardeşimiz sayın Mevlüt Öztekin beye sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem canlı olarak telefonla katılarak halkı selamladılar. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile çeşitli siyasi partiler ise şölen için telgraf gönderdiler. 
Şölene eski milletvekilleri, siyasi partilerin Koyulhisar ilçe başkanları, İl Meclis Üyeleri Zeynel Yayla, Vedat Canan, K.Hisar Vakıf Başkanı ve işadamı Memduh Uz ve yönetimi, K.Hisar Dernekler Federasyonu başkanı ve işadamı Tahir Duman ve yönetimi, Sisorta Platform başkanı ve işadamı Siyami Ergin ve yönetimi, Koyulhisarın bütün dernek başkanları ile Suşehri’nin bazı dernek başkanları, Sarıyer Sivaslılar Derneği Yön.Kurulu üyeleri, K.Hisarlı işadamları, eğitimciler, bürokratlar ve komşu köy muhtarları da programa katılanlar arasındaydı. 
 
Söz alan konuşmacılar, Kavacık Köyü Derneği’nin yaptığı dernekçiliğin bölge için örnek teşkil ettiği, sıra dışı faaliyetleriyle diğer derneklerin ufuklarının açılmasına katkı sağladıklarını dile getirdiler. Ayrıca konuşmacılar, eğitim konusunda öğrencilere verilen destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel çalışmalar noktasında Kavacık Derneği ve yönetimini taktir ettiklerini bildirdiler.
 
Şölene bölgenin sevilen sanatçıları Onur Bozatlı ve Yıldıray Tütüncü’de katılarak sevilen şarkılarıyla  halkı doyasıya coşturdular.
 
Dernek Başkanı Sezgin Başalan Kavacık Köyü eski muhtarı Habil Koca’ya, yeni muhtarı Akif Koca’ya ve Mevlüt Öztekin’e plaketlerini taktim etti. Ayrıca 24.dönem dernek yönetim kurulunun, dernek başkanları Sezgin Başalan’a yaptığı hizmetlerden ve adaletli yönetimden dolayı plaket taktim etmesi duygusal anların yaşanmasına yol açtı. 
 
Günün finalinde yapılan Köy Ağalığı yarışmasında Kavacıklı işadamı Turan Gedik kıyasıya yapılan mücadeleden sonra 20.000 lira ile 2014-2015 yılı Kavacık Ağası seçildi. 
 
Ertesi gün dernek yönetimi tarafından yapımı tamamlanan Köy Odası hizmete açıldı. Daha sonra yapılan Halk Toplantısı’nda dernek yönetimi ve köy muhtarlığı halkın sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri değerlendirildi.
 
Ayrıca Sisorta Platformu ve yörenin dernek başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen 3062 metre yükseklikte ki Giresun Karagöl gezisi yorgunlukların atılmasını sağladı.

Bu haber toplam 8842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT