Kaşarlı köfte hamburger köftesi

Kaşarlı köfte hamburger köftesi

Hemen hemen tüm kesimin severek tükettiği hamburger artık sadece çocukların vazgeçilmezi değil. Küçük büyük herkesin severek tükettiği hamburger köftesinin içine katılanlar olsun  hijyen kuralları olsun çoğu kişinin kafasında soru işareti olarak kalmayı sürdürüyor. Hal böyle olunca herkes evinde hamburger köftesi yapmaya başlamıştır. İçine katılan etin kalitesinden tutun her türlü sağlık açısından tercih edilen hamburger köftesinin size kaşarlı hamburger köftesi nasıl yapılır sorusunu cevabını vereceğiz.

Hamburger ve kaşarlı hamburger köftesi için gerekli olan malzemelerimiz; 300 gram dana orta yağlı döş kıyma ( isteğe göre azaltılabilir veya arttırılabilir), 100 gram ızgaralık ıslak (taze) sucuk, 50 gram kaşar peyniri kaya tuzu, değirmen karabiber,  hamburger ekmeği, 2 adet domates, 6 dal marul yaprağı . sosu için 1 yemek kaşığı limon suyu ve su, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 5 çay kaşığı toz şeker ( varsa esmer şeker), 5 çay kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı sirke, kaya tuzu, 1 adet çok ince kıyılmış salatalık turşusu, 1 orta boy çok ince kıyılmış soğan.

Tüm kırmızı etlerde olduğu gibi kaşarlı köftesinde de hazırlanan karışım bir kaç saat dinlendirmesi lezzetine lezzet katmasını sağlayacaktır. Öncelikle yoğurma işlemi yapacağınız genişlikte bir kaba kıymayı doğranmış sucukları kaya tuzunu ve karabiberi koyarak kıvam alana kadar yoğurulur, bu yoğurma işlemi biraz uzun sürmeli kaşarlı hamburger köftesinde püf nokta olarak köftelik karışımın çok iyi yoğrulması olacaktır. Tam kıvam alan karışımı en an 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra son malzemeyi rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip tekrar yoğrulur. Hamburger ekmeğinin içine sığacak ebatta göz kararı köfteleri parça parça ayırıp yassı şekli verilir. Önceden ısıtılan döküm tavaya yağsız şekilde her iki tarafın 4 er dakika pişecek şekilde çevirerek köfteleri pişirin. Pişen köftelerin hepsini tekrar döküm tavaya koyup kapağını kapatın. Bu işlem köftenin kendi sıcağında ve buharında kalarak yumuşak olmasını sağlayacaktır. Sosu için bir kap içerisine zeytin yağı hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Dileyen bu karışım içerisine istediği baharatlardan ilave edebilir. Sarımsak rendesi de bu sos içene yakışan diğer bir malzemedir. En sona zeytin yağını azar azar ilave ederek sosu hazırlayın. Döküm tava içerinde olan köfteyi hamburger ekmeği arasına koymadan ekmeklerine biraz ısıtmanız daha lezzetli hal alacaktır. Ekmeğin tabanına bir miktar sos döküp marul yaprağını koyun ardından kaşarlı hamburger köftesini koyun en sana dilim domates ilave edip en üste biraz daha sos dökün ve diğer ekmek ile kapatın. Afiyet olsun.  

Bu haber toplam 8094 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT