Karayalçın CHP’nin İstanbul hedefini açıkladı

Karayalçın CHP’nin İstanbul hedefini açıkladı
CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan Murat Karayalçın milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini istediklerini belirterek, "40 bin gönüllü ile İstanbul'da 4 milyon evin kapısını çalacağız" dedi.
İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda Murat Karayalçın, yönetim kurulu üyelerinin arkasına kurulan kürsüden konuştu. Yeni çalışma arkadaşlarını isim sırasıyla basın mensuplarına tanıtan Karayalçın, seçimlere yönelik çalışmalara değinerek; “Hedefimiz, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde İstanbul’dan birinci parti olarak çıkmak. Bu amaçla İstanbul’daki 4 milyon konutun kapısına giderek, 10 milyonun seçmenin elini sıkacağız. Toplam 1800 okulda kurulacak olan, 32 bin sandığa sahip çıkacağız” dedi.
 
Karayalçın, CHP İstanbul İl Örgütü’nün 230 bin üyesi bulunduğunu, 80 bin üyenin kadınlardan, 30 bin üyenin ise gençlerden oluştuğunu belirterek; “CHP olarak İstanbul’un tüm ilçelerindeki 936 mahallede örgütlenmiş durumdayız. Şu an itibarıyla sandıkların yüzde 60’ında örgütlenmemizi tamamladık. En kısa sürede bu oranı yüzde 100’e çıkaracağız. Seçim kampanyamızı 40 bin gönüllü arkadaşımızla yürüteceğiz. Temel dileğimiz, İstanbul’daki adaylarımızın ön seçim yoluyla belirlenmesidir” diye konuştu.
CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu söyleyen Karayalçın, İstanbul'daki hedeflerini üç başlık altında topladıklarını, bunların; "yoksullukla mücadele", "Depreme karşı hazırlık" ve "Rant politikalarıyla mücadele" olduğunu söyledi.
 

"Adayların ön seçimle belirlenmesini istiyoruz"

Aday belirleme sürecinde dileklerinin ön seçim olduğunu söyleyen Karayalçın, " Temel dileğimiz, İstanbul'daki adaylarımızın ön seçim yoluyla belirlenmesidir. Tüzüğümüz, bir bölüm adaylarımızın merkez yoklamasıyla belirleneceğini öngörmektedir. Merkez yoklamasıyla belirlenecek adaylarımızın dışındaki tüm adaylarımızın, ön seçim yoluyla belirlenmesini istiyoruz. O doğrultuda öyle bir uygulamanın yapılacağı inancıyla hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 3995 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT