Kalite ve Güvenin Adresi Florya Psikolog

Kalite ve Güvenin Adresi Florya Psikolog

2016 yılından bu yana hizmet veren ve üstün hizmet anlayışı ile işini sürdüren Florya Psikolog kliniğimizin uzman doktoru ile beraber yanınızdayız. Psikolog alanında hizmet verdiğimiz kliniğimizde daha çok kişilerde depresyon, ilişki ve evlilik sorunları, öğrencilerde sınav kaygısı ve benzeri durumlar yaşanır. Bütün bu problemler ile birlikte biz Florya Psikolog olarak en fazla sorun yaşanılan uykusuzluk ve motivasyon üzerinde duracağız.

Uyku Problemi ve Neler Yapılmalıdır?

Bazı kişiler son zamanlarda uyku problemleri ile karşı karşıya kalıyor. Uyku problemleri için daha çok uyuyamıyorum veya uykuya dalmakta zorlanıyorum” gibi sıkıntılar kliniğimize gelen başlıca şikâyetlerdendir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre mevcut sağlıklı bireylerin %15,7’si bu olaydan sorun yaşıyorlar. Bunun için öncelikle bu sorunu yaşayan kişilerin uyku hijyeninin olması gerekir.

Uyku hijyeni bireyin daha kaliteli bir uyku elde etmesi için gereken en önemli etmenlerden birisidir. Bu uyku hijyeni ise bazı durumlar ile beraber sağlanması mümkündür. Bunun için kişiler her sabah aynı saate kalkması hatta buna hafta sonları da dâhil olmak üzere ilk adım olarak görebilir. Buna bağlı olarak her gece de aynı saate uyumanız gerekir. Ardından kesinlikle saat 15.00’dan sonra uyumayınız.

Uykunuz gelmedikçe yatağa girmemeye gayret göstermelisiniz. Uyuyacağınız yer normal sıcaklıkta olması gerekiyor. Ayrıca mümkünse yatağa aç karınla girmeyiniz ve yatmadan önce de kesinlikle ağır yiyecekler tüketmeyin. Son olarak 15-20 dakika yatağın içinde uyuyamadığınız takdirde hemen yataktan çıkıp kitap veya müzik dinlemeye yönelmelisiniz. Bunları uyulduğu zaman uyku problemleri %90 azalacaktır.

Motivasyon İçin Neler Yapılmalıdır?

Motivasyon anlam olarak isteklendirme veya teşvik şeklinde ifade edilmesidir. Kişiler hayatlarında çoğu zaman motivasyona ihtiyaç duyarlar. Bunun için de kişiler asıl hedeflemek istediği konu hakkında kendisine “ne istiyorum, neden istiyorum, istediğim şey benimle uyumlu mu“ gibi soruları sormalıdır. Daha sonra istediğiniz şeyi öncelikle çok istemelisiniz. Ardından kendinize güvenip hedeflediğiniz konuyu yapabileceğinize inanmanız gerekiyor. Yapacağınız işleri olabildiğince küçük adımlara bölün ve bütün bu istekleriniz üzerine kesinlikle hayal kurun.

Bu haber toplam 4051 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık