Kadir Yiğit Bayraktar'ın adı Sarıyer'de yaşayacak

Kadir Yiğit Bayraktar'ın adı Sarıyer'de yaşayacak
Geçtiğimiz yıl kansere yenik düşen Sarıyerli Kadir Yiğit Bayraktar’ın adını taşıyan ağaçlandırma ve rekreasyon alanının açılışı yapıldı.

Sarıyer’in sevilen isimlerinden Osman Bayraktar’ın geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden oğlu Kadir Yiğit Bayraktar’ın anısının yaşatılacağı Uskumru Korusu içinde bulunan Sarıyer Belediyesi ve Bayraktar ailesi tarafından yapılan ağaçlandırma ve rekreasyon alanı açıldı. Açılışa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Bayraktar ailesinin yanı sıra; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesini hep birlikte kesen konuklar, Kadir Yiğit Bayraktar için gökyüzüne balon bıraktı. Duygusal anların yaşandığı açılışta Başkan Şükrü Genç, Kadir Yiğit Bayraktar için ağaç dikti.

kadir-ic1.jpg

KADİR YİĞİT BURADA

Açılış programında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “Burada dikilen her ağaç, yerde yaşayan her canlı Kadir Yiğit’in burada olduğunu biliyor. Ben Zekeriyaköy’de oturuyorum. Onun adına olan parkın benim yaşadığım yerde yapılıyor olmasından da çok mutluyum. Ara ara gelip buradaki ağaçları sevdiğimizde Kadir Yiğit’e dokunmuş olacağız” dedi.

BİR CUMHURİYET DELİKANLISI

Konuşması esnasında Kadir Yiğit Bayraktar’ın yazdığı Yurtta Sulh Cihanda Sulh şiiri okuyan Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, “Bir cumhuriyet delikanlısı, bir cumhuriyet genci demek lazım. Burada eksik bir şey gördük ki burada okuyacağım şiir sevgili Kadir Yiğit’imizin şiiri. Yol kenarlarına gelip geçerken dikilen taşlar olur, hatıra yazılır. Bu şiiri bir taşın, mermerin üzerinde hatıra olarak gelen geçen çocuklar, gençler, cumhuriyeti unutanlar, Atatürk’ü unutanlar okuduğunda bu parkın farklı bir önemi olacaktır” diye konuştu.

kadir-ic2.jpg

İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

Kadir Yiğit Bayraktar’ın babası Osman Bayraktar ise, “Bu parkı açarak onun ismini ölümsüzleştirmeyi düşündük. Emeği geçen herkese şükran ve saygılarımı sunuyorum. Daha yapılacak çok işimiz var. İnşallah bunun devamını da getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT