'İyi ki Sarıyer'de yaşıyorum' diyebileceğiniz 8 etkinlik

'İyi ki Sarıyer'de yaşıyorum' diyebileceğiniz 8 etkinlik
Yeşil ile mavinin birbiriyle eşsiz güzellikte dans ettiği İstanbul’un yaşanılabilecek en güzel ilçesi Sarıyer'de yapmaktan zevk alacağınız 8 etkinlik tavsiyesi.

Kıymetini bilmesek de Sarıyer; yeşil ile mavinin birbiriyle eşsiz güzellikte dans ettiği İstanbul’un yaşanılabilecek en güzel ilçesidir. Bir tarafta oksijen kaynağı ormanı, diğer tarata mis gibi deniz havasıyla ömrünüzde ömür katan yerdir Sarıyer... Sarıyer’de yaşıyor ve İstanbul’un herhangi başka bir ilçesine gittiğinizde beton yığınları arasında trafik çilesiyle karşı karşıya kaldığınızda “İyi ki Sarıyer’de yaşıyorum” diyebiliyorsunuz… 

Sarıyer dört mevsim bir ayrı güzel... Sadece yaşayanlar değil, milyonlarca İstanbullu da nefes almak için kendisini birkaç saatliğine de olsa Sarıyer’e atabiliyor. Kimi zaman Belgrat Ormanı’nın derinliklerinde huzur dolu bir yürüyüş, kimi zaman İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğinde yapacağınız bir Pazar kahvaltısıyla yaşadığınız yere şükredebilirsiniz.

İşte iyi ki Sarıyer’de yaşıyorum diyebileceğiz 8 etkinlik…

sarıyer kireçburnu yürüyüş

Boğaz'da Yürüyüş

Diyelim ki; tüm gün masa başında kapalı ortamda çalışarak stres dolu bir gün geçirdiniz. Kendinizi hemen sahile atarak, denizden gelen o iyot kokusunu içinize çeke çeke yürüyüş yapabilirsiniz. Ya da “Artık forma girmem gerek” diyerek spor yapmaya karar verdiniz, havasız kapalı spor salonlarına hiç gerek yok! Koskoca bir sahil sizi bekliyor ister koşun ister tempolu yürüyün...

 

belgrad ormanı yürüyüş

Hafta sonu sabahları Belgrad Ormanı

Yorucu bir hafta geçirdiniz, ailenizle birlikte huzurlu bir hafta sonu geçirerek yeni haftaya enerji depolamak istiyorsunuz. Sabah erkenden kalkıp Belgrad Ormanı’nda bulunan yürüyüş parkuruna gidin. Bol oksijenli orman havasını soluyarak, kuş cıvıltıları içinde doğa yürüyüşü ile hem spor yapıp hem de yeni haftaya enerji depolayabilirsiniz.

 

garipçe kahvaltı

Garipçe'de kahvaltı

3. Köprü Yavuz Sultan Selim ile adını duyursada asıl kahvaltısıyla meşhurdur Garipçe köyü... Karadeniz'e komşu şirin bu köyde kahvaltınızı yaptıktan sonra Garipçe Kalesi'ne çıkıp manzaranın keyfini de çıkartabilirsiniz. Garipçe sadece kahvaltısıyla da sınırlı değil tabiî ki, burası bir balıkçı köyü aynı zamanda öğleden sonra kendinize balık ziyafeti çekebilirsiniz.

 

bahçeköy atatürk arboretumu

Bahçeköy’deki Atatürk Arboretumu’na giderek doğayı keşfedin

Plazalardan, beton yığınlarından kendinizi doğaya atın. Hatta doğada bilmediğiniz binlerce bitkiyi tanıyın. Bunun için en güzel yer ise bin beş yüzü aşkın bitki türünü barındıran Bahçeköy’deki Atatürk Arboretumu… Atatürk Arboretumu’na gittiğinizde bol bol fotoğraf çekip, göl kenarında sevdiğinizle romantik anlar yaşayabilirsiniz :)

 

kilyos plajları

Kilyos plajlarında güneşlenmek

Yazın denize mi girmek istiyorsunuz, illa Ege’ye ya da Akdeniz’e gitmeden de günübirlik de olsa bu keyfi Sarıyer’de yaşayabilirsiniz. İstanbul’da denize girip, güneşlenip kısa bir tatil keyfi yaşamak istiyorsanız Kilyos Plajları en cazip mekânlar. Özellikle son yıllarda açılan beachler oldukça tercih ediliyor. Gününüzü güvenli ve en güzel şekilde geçirmek istiyorsanız özelikle “Tırmata Beach” Kilyos’ta öne çıkan yerlerden birisi…

 

belgrad fatih ormanı piknik

Belgrad ve Fatih Ormanı’nda Piknik

İstanbul’un orta yerinde yaşıyorsanız piknik yapabileceğiniz en cazip ve en yakın yer yine Sarıyer oluyor. Belgrad ve Fatih Ormanları’nda bulunan piknik alanlarında aileniz ve dostlarınızla güzel bir piknik keyfi yaşayabilirsiniz.

 

emirgan korusu

Emirgan Korusu’nda kahvaltı ve yürüyüş

Özellikle bahar aylarının en güzel mekânlarından birisi ise yine Sarıyer’in göbeğindeki Emirgan… Lalelerle süslenen Emirgan’da ister yürüyüş yapın ister kahvaltı ama gününüzü lale selfisi ile bitirmeyi unutmayın. Sadece bahar ayları değil dört mevsim kahvaltı yapabileceğiniz bir birinden güzel mekânlar var.

 

rumeli hisarı erguvan

Rumelihisarı’ndan Yeniköy’e Erguvanları seyredin

İstanbul Boğaz’ının tadını çıkartarak, Rumelihisarı’ndan Yeniköy, İstinye, Tarabya, Kireçburnu’nda ister balık, ister çay-kahve keyfini yaşayın İstanbul Boğazı’nda Sarıyer’e bir başka güzellik katan şey ise Erguvanlar. Nisan Mayıs aylarında İstanbul Boğazı’nı süsleyen Erguvanlar özellikle Yeniköy'den Rumeli Hisarı'na kadar yoğun bir şekilde görülüyor. Mor, lila ve pembe arası çok özgün bir renge sahip erguvan çiçeklerinin eşliğinde Boğaz turu yapabilirsiniz.

Diğer liste içeriklerimize ulaşmak için lütfen tıklayın...

Bu haber toplam 20602 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT